Norwegian wordt ‘intercontinentale Ryanair’

De Noorse budgetmaatschappij Norwegian Airlines heeft bekend gemaakt een Britse dochteronderneming op te richten. Met die nieuwe maatschappij, waarover een akkoord werd gesloten met de Britse Civil Aviation Authority, zou Norwegian toegang krijgen tot bilaterale luchtvaartakkoorden tussen Groot-Brittannië en andere landen.

Dat heeft Graeme Paton, transport-correspondent van de Britse krant The Times, gemeld. Daarmee zou de nieuwe vliegtuigmaatschappij, die zijn basis krijgt op Gatwick Airport, de mogelijkheid krijgen om vanuit Engeland budget-vluchten te organiseren naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Norwegian is na Ryanair en EasyJet de grootste budgetvlieger van Europa. Dankzij de Britse dochter zal de maatschappij goedkope vluchten kunnen aanbieden naar naar onder meer India, Zuid-Afrika, Argentinië en Brazilië. Er zou volgens Bjorn Kjos, chief executive van Norwegian, uiterlijk over twee jaar met het nieuwe aanbod van start worden gegaan.

Britse link

“De Britse vergunning betekent een belangrijke mijlpaal voor Norwegian en vormt een cruciale stap in de verdere groei van de maatschappij,” benadrukt de topman van de Noorse budgetvlieger. “Norwegian krijgt daardoor de kans een belangrijk aantal nieuwe routes aan zijn aanbod toe te voegen.”

Volgens Kjos zal Norwegian speciale aandacht besteden aan India. Daarmee wil de maatschappij inpikken op de verbeterende economie van het land, de verwachte groei van het Indiase klantenbestand en de belangrijke familiale banden met Groot-Brittannië. “Wanneer de lonen in India verder beginnen te stijgen, zal men een heel nieuwe groep toeristen zien opstaan,” meent Knos.

“Daarbij zal Groot-Brittannië een belangrijke bestemming vormen, aangezien deze reizigers vrienden en familie zullen willen bezoeken.” Norwegian zou daarbij in eerste instantie vluchten organiseren naar Delhi, Mumbai en Calcutta. In Groot-Brittannië zou Norwegian niet alleen op Gatwick, maar ook in Birmingham willen landen. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20