Nike neemt modern distributiecentrum in Laakdal in gebruik

De Amerikaanse sportartikelenfabrikant Nike heeft op zijn European Logistics Campus in Laakdal en Ham zijn nieuwe distributiecentrum geopend. Vanuit de site moeten sportartikelen naar achtendertig landen in Europa en Azië worden uitgevoerd.

Het nieuwe distributiecentrum biedt een opslagcapaciteit voor ruim tien miljoen paar schoenen. Daarbij worden orders geleverd van grote retailbedrijven, maar ook van particulieren die een online bestelling hebben geplaatst. Financiële details over de investering werden niet bekend gemaakt. Door het nieuwe distributiecentrum worden ook zeshonderd nieuwe banen gecreëerd. In totaal telt de European Logistics Campus ruim drieduizend medewerkers.

Eén miljard pakketten

Het European Logistics Campus, gelegen op de grens van de gemeenten Laakdal en Ham, werd in de eerste helft van de jaren negentig van de voorbije eeuw opgestart. Drie jaar geleden werd beslist om het distributiecentrum met 40.000 vierkante meter uit te breiden om de Europese groeiplannen van het merk te ondersteunen. Door de uitbreiding krijgt het complex een totale vloeroppervlakte van 250.000 vierkante meter. Eric Sprunk, chief operating officer van Nike, wijst erop dat jaarlijks meer dan één miljard pakketten moeten worden verstuurd. Dat vraagt volgens hem om een bijzonder flexibele, innovatieve en duurzame logistieke keten. Eric Sprunk benadrukt daarbij dat het logistieke centrum een bijzonder centrale ligging kan terugvallen. Daarbij merkt hij op dat ruim 60 procent van de Europese koopkracht in een straal van vijfhonderd kilometer rond Laakdal is gesitueerd. Een ligging langs het Albertkanaal laat het bedrijf ook toe zijn aanvoer grotendeels langs de waterweg te organiseren, zodat jaarlijks 14.000 vrachtwagenritten kunnen worden uitgespaard.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20