Nieuwe studie voorspelt iPhone 12 maar in november

Er blijven berichten opduiken over vertragingen in de productieketen van Apple bij het maken van de iPhone 12-serie. Volgens een nieuw rapport komen die nieuwste smartphones er maar in november, twee maanden later dan normaal.

8AM Tech

In het nieuws: Een nieuw rapport van investeringsbank Cowen voorspelt dat de lancering van de iPhone 12-serie minstens twee maanden vertraging heeft. Daardoor zouden de nieuwe smartphones maar in november beschikbaar zijn, in plaats van halverwege september zoals gebruikelijk is.

De details: Heel de techwereld is zwaar getroffen door de coronacrisis, maar vooral bij Apple lijken de problemen opvallend lang aan te slepen.

  • De berichten over vertragingen in de productieketen van Apple door de coronacrisis zijn niet nieuw. Ze dateren al van kort na de uitbraak van het virus in Azië.
    • Apple is voor heel wat onderdelen namelijk afhankelijk van fabrikanten in China en andere Aziatische landen. Die fabrieken moesten door de epidemie van het nieuwe coronavirus verplicht enige tijd sluiten. Ook nadat ze weer mochten openen, bleven er beperkingen gelden door strenge veiligheidsvoorschriften.
  • Hoewel Apple nooit zelf naar de wereldwijde pandemie heeft gewezen als oorzaak is opvallend veel hardware van het bedrijf later voorgesteld dan verwacht.

iPhone 12-serie? Het is dan ook niet onlogisch om te veronderstellen dat ook de high-end iPhone 12-serie vertraging zal oplopen.

  • Apple lijkt groot uit te willen pakken voor die iPhone 12-reeks en werkt volgens de meeste geruchten aan maar liefst vier nieuwe modellen.
  • Vooral de iPhone 12 Pro (Max) mag rekenen op een grondige vernieuwing, zowel op het vlak van design als op het vlak van zijn display.
  • Vorige maand doken al berichten op dat Apple problemen zou hebben met de massaproductie van de iPhone 12-serie. Toen was er sprake van een vertraging van een maand.
  • Die deadline wordt volgens Cowen te strak. Zij gaan ervan uit dat de nieuwe reeks iPhones maar in november gelanceerd zal worden.
    • Apple zelf heeft, zoals gewoonlijk is, nog niet gereageerd op het nieuws. Het is ook nog niet bekend of het bedrijf zijn traditionele event ook dit jaar in september zal houden, of dat ook dat uitgesteld wordt.
8AM Tech
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20