Nieuwe nachttrein moet in 2022 Brussel met Amsterdam, Berlijn, Dresden en Praag verbinden

Een nieuwe nachttrein moet vanaf de lente van 2022 Brussel verbinden met Praag via Amsterdam, Berlijn en Dresden. Reizigers die in de vroege avond opstappen in Brussel, komen ’s ochtends aan in de Tsjechische hoofdstad, zo kondigen initiatiefnemers European Sleeper en RegioJet dinsdag aan.

Vorige maand raakte bekend dat twee Nederlandse particulieren met hun initiatief European Sleeper een nachttrein vanuit Amsterdam en Brussel in de steigers aan het zetten zijn. Nu zijn ook de bestemmingen en de partner bekend. European Sleeper gaat in zee met RegioJet, een private spoor- en busmaatschappij uit Tsjechië.

‘De lancering van de nieuwe verbinding is gepland in 2022′, klinkt het in een persbericht. April is nog steeds de streefdatum, maar het zou bijvoorbeeld ook maart of mei kunnen zijn. De trein vertrekt in de vooravond in Praag en komt ’s ochtends aan in Brussel. ‘De terugreis vat in de vooravond aan in Brussel en stopt in Amsterdam op de weg naar Berlijn, Dresden en Praag. Daar komt de trein ’s ochtends aan op een praktisch tijdstip.’ Er zullen zowel gewone zitjes zijn, als slaapcompartimenten. Aan boord zal de reiziger diensten als gratis internet en gratis koffie aangeboden krijgen.

Voorjaar 2022

De partners hebben er alle vertrouwen in dat de trein er effectief zal komen. ‘Die komt er gewoon, het is realistisch’, zegt Chris Engelsman van European Sleeper. ‘Waarschijnlijk gaan we in april, in ieder geval het voorjaar, beginnen. Eerst met drie treinen per week, maar het is de bedoeling om rond de zomer op te schalen naar een dagelijkse verbinding’, zegt hij.

Over de tarieven is nog geen duidelijkheid, al zullen ze marktconform zijn. Het doel is om scherp te concurreren met het vliegtuig, heet dat.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20