Nieuwe hoop op stimuluspakket doet Wall Street opveren

Wall Street is de beursweek in het groen gestart. De drie belangrijkste Amerikaanse beursindexen zijn bij de opening opgeveerd.

De Amerikaanse beurzen gingen hoger nadat de Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter voor het Huis van Afgevaardigden, de deadline voor de besprekingen over een bijkomend stimuluspakket op dinsdag heeft gezet. Beleggers hopen immers dat er nieuwe economische stimulusmaatregelen komen voor de presidentsverkiezingen.

Voorts was er ook goed nieuw uit China. De Chinese economische groei was in het derde kwartaal met 4,9 procent gestegen.

De drie belangrijkste Amerikaanse beursindexen zijn de dag dan ook in het groen gestart. De S&P500 ging 0,4 procent hoger, de Dow Jones steeg met 0,3 procent en de Nasdaq kon een winst optekenen van 0,6 procent.

Tesla en American Airlines omhoog

Het aandeel van Tesla ging 0,2 procent hoger nadat analist Daniel Ives van Wedbush zijn koersdoel voor het aandeel heeft verhoogd van 475 tot 500 dollar.

De luchtvaartmaatschappij American Airlines kon maandag bij de opening van de Amerikaanse beurzen een winst optekenen van 1,4 procent. Het bedrijf verwacht dat het de Boeing 737 MAX tegen het einde van het jaar opnieuw kan inzetten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20