Nieuwe hoop in energieopslag: Zweedse start-up Northvolt ontwikkelt technologie zonder lithium, daagt Chinese dominantie uit

De Zweedse industriële startup Northvolt introduceert een baanbrekende natrium-ion batterijtechnologie, die de afhankelijkheid van China voor de groene transitie kan verminderen.

Waarom is dit belangrijk?

Northvolt's ontwikkeling van natrium-ion batterijen belooft de energieopslagmarkt te transformeren, met een brede impact op meerdere regio's wereldwijd. Ze markeert een significante vooruitgang in energieopslagtechnologie, met de potentie om de afhankelijkheid van China te verminderen.

In het nieuws. De nieuwe natrium-ion batterij van Northvolt wordt gesteund door grote namen als Volkswagen, BlackRock en Goldman Sachs. Maar belangrijker, ze bevat geen lithium, kobalt of nikkel. Deze ontwikkeling kan de bestaande aanvoerketens drastisch veranderen. Ze biedt Northvolt de kans om een leidende rol te spelen in de energieopslagmarkt.

Vergelijkbaar met de gangbare lithiumbatterijen voor energieopslag

Zoom in. Northvolt bevestigt dat zijn natrium-ion batterij een energiedic

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer