Nieuwe generatie AirPods komt pas in 2021

Het ziet ernaar uit dat we nog even moeten wachten voor Apple de derde generatie AirPods lanceert. Die nieuwe draadloze oortjes zouden er maar in de eerste helft van 2021 aankomen.

In het nieuws: Volgens de Taiwanese website DigiTimes, via MacRumors, zal Apple in de eerste helft van 2021 zijn nieuwe AirPods lanceren. Zij baseren zich daarvoor op informatie van fabrikant Inventec.

De details: Er wordt al enige tijd gespeculeerd over de derde generatie AirPods, maar op officieel nieuws is het nog altijd wachten.

  • In april waren er even geruchten dat Apple vrij snel nieuwe AirPods zou lanceren. Later kwamen er echter andere berichten – onder andere van de bekende analist Ming-Chi Kuo – die toen al spraken over de eerste helft van 2021.
  • Dat nieuws wordt nu bevestigd door Inventec. Zij zijn een van de fabrikanten van AirPods van Apple. Volgens DigiTimes is het bedrijf wel maar verantwoordelijk voor minder dan 20 procent van de gevraagde bestellingen. De rest wordt gemaakt door andere partners zoals Luxshare en Goertek.

Wat mogen we verwachten?

  • Volgens eerdere berichten zou de derde generatie AirPods qua uiterlijk te vergelijken zijn met de AirPods Pro.
  • Om de prijs te drukken, zouden enkele van de premier-functies wel ontbreken. Het gaat dan onder andere om noise cancellation.
  • In de tweede helft van 2021 komt er mogelijk opnieuw een duurdere variant als opvolger van de AirPods Pro.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20