Nieuwe CEO van Tinder is ervaringsdeskundige

De Noors-Nederlandse Renate Nyborg wordt de nieuwe CEO van datingapp Tinder. Zij vervangt Jim Lanzone, die het bedrijf verlaat om CEO van Yahoo te worden.

Renate Nyborg – foto Tinder

Nyborg (ex-Headspace en ex-Apple) wordt de eerste vrouw die Tinder gaat leiden sinds de start van de app in 2012. Ze is nog maar enkele maanden aan de slag bij het bedrijf, als topmanager voor de regio’s Europa, het Midden-Oosten en Afrika, maar krijgt door het vertrek van Lanzone meteen haar kans als wereldwijd CEO.

Haar drie prioriteiten bij haar aantreden in haar regionale directiefunctie geven een idee van waar ze met het hele bedrijf naartoe wil: dating “magischer” maken voor vrouwen, online dating in de markt zetten als “het nieuwe normaal” en een merk bouwen voor Generation Z (onder 25).

Wat zeker helpt: ze vond haar eigen man via Tinder. “Daardoor voelt Renate de missie van Tinder op een persoonlijke en gepassioneerde manier”, zegt Shar Dubey, de CEO van Tinders moederbedrijf Match Group, in een persbericht. Dat Nyborg, die voor haar nieuwe rol van Zwitserland naar New York verhuist, weet wat de vrouwelijke Tindergebruikers willen, wordt ook door haar expliciet als een pluspunt vermeld. Veiligheid en het blokkeren van opdringerige mannen staan daarbij hoog op de agenda.

Tinder is al 450 miljoen keer gedownload en zegt sinds 2012 goed te zijn voor 60 miljard matches op de app, die gebruikt wordt in 190 landen en in meer dan veertig talen.

(lb)

Lees ook: Tinder: “Gevaccineerd? Dan meer kans op likes”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20