Het aantal Bitcoins in portfolio’s van cryptobeurzen neemt fors af sinds mei. Elke dag vloeit er 66 miljoen dollar aan Bitcoin naar de persoonlijke wallets van beleggers. Het oppotten van Bitcoin was in het verleden al een eerste signaal van een nieuwe rally.
Nieuwe Bitcoinrally in de maak? Beleggers halen elke dag 2.000 Bitcoin af bij cryptobeurzen
Waarom is dit belangrijk?
Volgens een rapport van Glassnode is het aantal Bitcoins in portfolio’s van gecentraliseerde cryptobeurzen teruggezakt naar het niveau van april. In die maand piekte de prijs van Bitcoin rond de 63.000 dollar. Wanneer beleggers hun cryptomunten terugtrekken uit de markt, betekent dit dat men wil vasthouden aan de activa. Daardoor kan de prijs ook fors beginnen stijgen.Om goed in de gaten te houden want: Volgens de onderzoekers van Glassnode was de massale exodus van Bitcoins uit de portfolio’s van cryptobeurzen één van de belangrijkste redenen achter de stierenmarkt van april.
In het rapport staat te lezen dat er elke dag gemiddeld 2.000 Bitcoins (ter waarde van ongeveer 66 miljoen dollar) verdwijnen uit de portfolio’s van beurzen zoals Binance, Coinbase en Gemini. Die vloeien vervolgens naar de privéwallets van beleggers, waardoor het aanbod op de markt slinkt.
De meesten van die munten zouden worden opgehaald door het beleggingsfonds GrayScale Bitcoin Trust en andere grote instituten en organisaties die fors belegden in Bitcoin. Hierdoor is er volgens het rapport een “aanhoudende netto-uitstroom” ontstaan op de cryptobeurzen.
Breekt een nieuwe stierenmarkt aan?
Toen de koers van Bitcoin in mei begon te zakken na een stevige stierse uithaal in april, werden cryptomunten massaal van wallets naar de portfolio’s van beurzen gestuurd om de activa te liquideren. Nu is de trend van die netto-uitstroom dus opnieuw positief geworden, net zoals tijdens het aanbreken van de stierenmarkt in april.
Er zijn nog aanwijzingen: Glassnode weet ook dat het aantal uitbetaalde transactiekosten door cryptobeurzen de laatste week zakte met 14 procent, nadat die in mei nog stegen met zo’n 17 procent.
Bovendien stegen de Blockchain-kosten voor het verzenden van cryptomunten in juli van 3,7 procent naar 5,4 procent, wat ook duidt op het oppotten van crypto in persoonlijke wallets.
Lees ook:
- CEO oudste waterkrachtcentrale ter wereld: “We verdienen meer geld met Bitcoin dan met energie te verkopen aan National Grid”
- Crypto en de Belgische fiscus: hoeveel belasting moet ik betalen op mijn cryptowinsten?
(tb)