“Niet alleen vermogende klanten willen hun kapitaal laten beheren door een vermogensbeheerder”

De internetbank MeDirect lanceert een nieuw plan voor mensen die hun vermogen willen laten beheren door een expert, genaamd MeManaged. “Vermogenbeheer is traditioneel weggelegd voor de meer vermogende mensen. Maar we zien dat ook andere beleggers daar interesse in hebben. Daarom hebben we vermogensbeheer vanaf 5.000 euro gelanceerd”, verduidelijkt Gilles Coens in een gesprek met Business AM.


Beluister hier het volledige gesprek met Gilles Coens


In het nieuws: De bank MeDirect start met vermogensbeheer onder de naam MeManaged. De klanten kunnen al vanaf 5.000 euro hun geld toevertrouwen aan een vermogensbeheerder.

  • Vermogensbeheer is bij veel financiële instellingen voorbehouden voor kapitaalkrachtige klanten. Startbedragen van 500.000 euro of meer zijn geen uitzondering.
  • Daar wil MeDirect met MeManaged verandering in brengen. “We zien dat meer en meer mensen, waaronder jongeren met een klein vermogen, interesse hebben in vermogensbeheer”, zegt Coens tegenover The Morning Drive op Business AM. “We willen daarom een breder publiek de kans geven om dat te doen.”
  • “Beleggers zijn overigens niet verplicht om al hun kapitaal in één keer te beleggen. We bieden ook de optie om een vermogen op te bouwen via maandelijkse vaste contributies”, vervolgt hij.

Indexfondsen van BlackRock

Details: MeDirect kiest voor MeManaged bij voorrang voor een belegging in indexfondsen van fondsenbeheerder BlackRock.

  • Via ETF’s en indexfondsen kunnen beleggers de evolutie van een bepaalde index op de voet volgen, zoals de Bel20 of Nasdaq. “Op die manier zorgen we er ook voor dat de kosten voor de klant beperkt blijven, terwijl we voor voldoende diversificatie zorgen”, aldus Coens. In tegenstelling tot een gewoon beleggingsfonds probeert een indexfonds of ETF de markt niet te kloppen. Er is dus minder nood aan actief beheer, waardoor de kosten lager liggen.

(fjc)

Meer