Nestlé creëert 450 Belgische jobs voor jongeren tegen 2025

De Franse voedingsgigant Nestlé wil zijn steentje bijdragen aan de belofte van de Belgische overheid om 80 procent van de kwetsbare Belgen aan werk te helpen tegen 2030 en belooft 450 nieuwe jobs en 175 stageplaatsen voor jongeren binnen de vijf jaar.

De beslissing is een onderdeel van een plan van Nestlé om in heel Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika 300.000 nieuwe jobs te creëren om de economische gevolgen van de coronapandemie te milderen.

In België zullen er in totaal 625 jobmogelijken worden opgezet voor studenten of werkende mensen onder 30 jaar. Nestlé doet dat via zijn Alliance for Youth, een alliantie die het bedrijf in 2014 opzette met onder andere Microsoft, Engie, Starbucks en Mastercard. Sinds de lancering heeft dat programma in België al 12.000 nieuwe jobs en stages opgeleverd, wereldwijd 450.000.

Covid-19

‘We weigeren de jongeren die geconfronteerd worden met de Covid-19-crisis een ‘verloren generatie’ te laten worden. Daarom willen we onze bijdrage leveren’, zegt Olivier Blanc, personeelsbaas in België en Luxemburg, in een mededeling. ‘Naast het aanbieden van banen en stages in ons bedrijf, bereiden we jongeren, vooral uit kansarme milieus, voor op het zoeken naar werk, onder andere door middel van workshops en mentorschap.’

Nestlé organiseert bijvoorbeeld ontmoetingsdagen en workshops waar jongeren worden opgeleid in specifieke takken, zoals verkoop en management.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20