Natuurrampen: welke zijn ‘s werelds veiligste landen?

Nadat een verwoestende aardbeving deze week nu ook Myanmar trof en eerder al Japan en Nieuw Zeeland aan de beurt waren, ging het Belgische CRED (Centre for Research on the Epidemiology of Disasters), dat nauw samenwerkt met de Franstalige katholieke universiteit van Leuven (UCL), op zoek naar de landen waar aardbevingen de voorbije 110 jaar  amper zijn voorgekomen.

De winnaars blijken Estland, Qatar, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en het kleine Andorra. Tussen 1900 en 2009 werd daar nooit een aardbeving genoteerd. Ook van andere natuurrampen als overstromingen, uitzonderlijke droogte of verwoestende stormen, is in voormelde landen geen spoor.

Aan de andere kant noteren Ethiopië en Bangladesh als de twee naties waar voormelde natuurrampen het vaakst werden geregistreerd.

Hoe België het er van afbrengt kan u hier opzoeken.

(Foto: Twitpic)

Meer
Mijn Volglijst

Handel in VGP wordt heropend

25/11/2021 07:54

(ABM FN) De handel in het aandeel van VGP zal donderdag bij beursopening heropend worden. Dit liet toezichthouder FSMA weten via een persbericht. 

Het aandeel werd woensdag uit de handel gehaald wegens een private plaatsing van nieuwe aandelen. Deze kapitaaloperatie werd inmiddels succesvol afgerond, waarmee VGP 300 miljoen euro ophaalde.

Door: ABM Financial News.pers@abmfn.beRedactie: +32(0)78 486 481

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20