Nasdaq stijgt al zeven dagen op rij

De Amerikaanse beurzen gaan maandag hoger, gestuwd door de techbeurs Nasdaq. Investeerders blijven inzetten op bedrijven die baat hebben bij een economie waar thuiswerken de norm is geworden.

De Dow Jones voegt 0,59 procent toe, goed voor een winst van 153 punten. De Nasdaq gaat 1,11 procent hoger. Een reeks aandelen, waaronder Apple, Adobe, Amazon en Square noteren op hun hoogste niveau ooit. De Nasdaq Composite stijgt nu al zeven dagen op rij, de langste winstreeks van het jaar. De S&P 500  gaat 0,65 procent hoger.

Een aantal sectoren staat onder druk vanwege de stijging van het aantal gevallen van coronavirus in verschillende staten. Het aandeel American Airlines laat nog eens 6,8 procent liggen nadat bekend werd dat het bedrijf op zoek is naar financiering. Ook de casino-aandelen MGM en Wynn Resorts gaan respectievelijk 2,4 en 4 procent lager.

Er waren ook nieuwe opstoten van coronavirus in Duitsland en Australië, maar investeerders rekenen erop dat het niet tot nieuwe lockdowns komt die het herstel zouden vertragen. Het aandeel van kledingketen GAP gaat zelfs 8,3 procent hoger.

Olie wordt nog eens 2 procent duurder. Een vat WTI-olie kost nu 40,6 dollar. Goud noteert op zijn hoogste niveau in zeven jaar tijd, Een ounce goud kost nu 1.766 dollar. De dollar moet terrein prijsgeven ten opzichte van de euro. De eenheidsmunt gaat 0,7 procent hoger en kost maandagavond 1,12 dollar. Ook de bitcoin gaat 2,59 procent hoger en kost 9.582 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20