Musk verkoopt 10 procent van zijn aandelen en wakkert Tesla-rally aan

Tesla steeg op de beurs nadat Chief Executive Officer Elon Musk zei dat hij genoeg aandelen heeft verkocht om zijn totale verkoop van ongeveer 10 procent waar te maken. Daardoor lopen Tesla-aandelen nu iets minder risico (overhang) op de beurs.

De maker van elektrische auto’s maakte woensdagochtend in New York een sprong van maar liefst 4,3 procent. Dat gebeurde nadat Musk in een interview met de satirische website Babylon Bee zei dat hij genoeg van zijn Tesla-aandelen had verkocht om zijn belang in het bedrijf te verminderen. In de praktijk zou dat een belastingaanslag van meer dan 10 miljard dollar dekken.

“Deze verklaring van Musk verwijdert een overhang op het aandeel”, schrijft Wedbush-analist Dan Ives in een bericht. “Daardoor zijn de verkoopdruk en de negatieve perceptieproblemen nu weggewerkt en ligt de focus weer op fundamentele drijfveren voor beleggers. Wat goed nieuws na een paar donkere weken voor de Tesla-stieren.”

Musk zijn verkopen hadden namelijk druk uitgeoefend op het aandeel. Vlak voordat hij vorige maand een Twitterpoll hield over de vraag of hij zijn bezit zou moeten verminderen, piekten de aandelen nog. Sindsdien zijn ze tot en met dinsdag met ongeveer 24 procent gedaald. Daardoor is de marktwaarde van het bedrijf weer onder het niveau van 1 biljoen dollar gezakt.

Verkoopt stopt niet

Uit de laatste documenten blijkt dat Musk nog meer aandelen in Tesla heeft verkocht voor een bedrag van 528 miljoen dollar. Daarmee komt het totaal op ongeveer 13,5 miljoen aandelen voor een bedrag van ongeveer 14,1 miljard dollar. Zijn opmerkingen aan Babylon Bee suggereren dat hij sindsdien nog meer aandelen van de hand heeft gedaan.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20