Musk kondigt deel 3 van zijn meesterplan aan: wat houdt dat plan juist in?

Tesla-baas Elon Musk heeft via het socialemediaplatform Twitter aangekondigd dat hij werkt aan deel drie van zijn meesterplan. Maar wat weten we over dat plan?

Musk heeft in 2006 de doelstellingen voor zijn bedrijf Tesla vastgelegd in een meesterplan. “De strategie van Tesla bestaat erin om zich eerst toe te spitsen op de bovenkant van de markt, waar de klanten bereid zijn om veel geld op tafel te leggen voor een premiumwagen. De bedoeling is vervolgens om de productievolume te vergroten en betaalbare wagens te ontwikkelen”, liet Musk toen weten in een blog. Dat plan bestond uit drie opeenvolgende fases:

  • Fase 1: De ontwikkeling en lancering van een premiumwagen: de Roadster
  • Fase 2: De inkomsten uit fase 1 gebruiken om een meer betaalbare wagen op de markt te brengen. Dat is gebeurd met de lancering van de Model S.
  • Fase 3: De inkomsten uit de bovenstaande fases gebruiken om een wagen te produceren voor het grote publiek. Deze fase luidde de lancering van Model 3 in.

Deel twee van Musks meesterplan

In 2016 liet de miljardair in een blog weten dat het bovenstaande gedeelte van zijn plan voltooid is en dat het tijd was om deel twee van zijn masterplan uit de doeken te doen. Musk spitste zich daarbij voornamelijk toe op zonne-energie. Dit zijn de sleutelelementen die hij toen heeft neergeschreven:

  • Creëer zonnedaken met geïntegreerde batterijopslag
  • De productlijn voor elektrische voertuigen uitbreiden
  • De ontwikkeling van een zelfrijdende wagen.
  • De mogelijkheid bieden om geld te verdienen met je wagen als je die niet gebruikt.

“Het doel van dit alles was, en blijft, de groene transitie te versnellen, zodat wij zicht blijven hebben op een toekomst die goed is voor iedereen”, schreef Musk zes jaar geleden.

Musk kondigt deel drie aan

Nu lijkt hij er dus van overtuigd te zijn dat deel twee van zijn meesterplan zo goed als voltooid is. Via Twitter kondigde de miljardair namelijk aan dat hij werkt aan deel drie. Het blijft momenteel koffiedik kijken wat dat zal inhouden. Zoals altijd was Musk zeer karig met informatie op het socialemediaplatform.

Hij voegde er later wel aan toe dat hij een goed gevoel heeft bij het werk dat hij doet. “Ik heb zo veel respect voor de werknemers die aan de slag zijn bij Tesla of SpaceX”, aldus Musk. “Hard werken om nuttige producten en diensten te maken voor je medemens is moreel gezien heel goed.”

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20