Musk: “Cybertruck kan floppen, maar dat kan me niet schelen”

Tesla-CEO Elon Musk ging in een gesprek op Twitter in op de toekomstperspectieven van de Cybertruck, de enorme pick-uptruck die de autobouwer eind 2019 voorstelde en wellicht volgend jaar op de markt komt.

Musk reageerde op een opiniestuk waarin de commerciële leefbaarheid van het hoogst atypische hoekige ontwerp van de Cybertruck in vraag gesteld wordt.

“Om eerlijk te zijn, is er altijd een kans dat de Cybertruck flopt, omdat het zo anders is dan om het even wat. Het kan me niet schelen. Ik hou er zo erg van, zelfs als anderen er niet van houden. Andere trucks zien eruit als kopieën van hetzelfde, maar de Cybertruck ziet eruit alsof hij gemaakt is door buitenaardse wezens uit de toekomst”, twitterde de Tesla-baas. Hij bevestigde nog dat het finale ontwerp vrijwel identiek zal zijn aan de prototypes die sinds eind november 2019 voorgesteld werden. De truck zal geen deurhendels hebben, meldde Musk nog.

1 miljoen voorbestellingen

Volgens de website van Tesla zullen de eerste exemplaren eind 2022 beschikbaar zijn, al liet Musk eerder al uitschijnen dat hij wat vroeger met de productie hoopt te beginnen. De trucks zullen volgens de plannen gemaakt worden in de nieuwe fabriek in Texas.

De Cybertruck kon sinds de presentatie van november 2019 al ruim 1 miljoen voorbestellingen lokken. Daarmee lijkt een vlotte start van de verkoop, althans in de beginperiode, gegarandeerd. Maar de grote vraag is in welke mate die voorinschrijvingen, waarvoor je in België een recupereerbaar voorschot van 100 euro moet betalen, ook tot effectieve aankopen zullen leiden.

(mah)

De voorstelling van de Cybertruck in november 2019, die niet helemaal rimpelloos verliep:

Meer
Mijn Volglijst

Brussel overtuigend hoger gesloten

24/11/2021 16:49

(ABM FN) De Brusselse beurs is woensdag duidelijk hoger gesloten met een Bel20 index die 1,3 procent kon bijschrijven op 4.205,06 punten.

Daarmee deed de Belgische sterindex het een stuk beter dan de meeste Europese beurzen en ook dan Wall Street. Deze aandelenmarkten beleefden namelijk bijna allemaal een rode handelsdag.  

De beurzen stonden de afgelopen dagen onder druk door een stijging van de rentes, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20