Mueller vraagt financiële informatie over Trump op bij Deutsche Bank

De speciaal-onderzoeker Robert Mueller heeft de Deutsche Bank gevraagd gegevens te overhandigen met betrekking tot de rekeningen die de Amerikaanse president Donald Trump en zijn familieleden bij de bank hebben. Dat meldt het persbureau Reuters op basis van bronnen dichtbij het onderzoek. Het nieuws was eerder al door de Duitse krant Handelsblatt gepubliceerd.Mueller doet onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Deutsche Bank kreeg weken geleden een dagvaarding van Mueller in de bus. Daarin wordt de bank gevraagd informatie over te maken over bepaalde geld- en krediettransacties van de Trumps.

De Deutsche Bank is Duitslands grootste financiële instelling en is tot over haar oren geïnvesteerd in Trumps vastgoedimperium. Ze had dan ook alle reden om zijn verkiezing toe te juichen.  De bank leende Trump sinds 1998 zo’n 2,5 miljard dollar. 364 miljoen dollar van dat bedrag werd de voorbije jaren geïnvesteerd in de Trump Doral Golf Club in Miami en in Trump Hotels in Chicago en Washington.

Vele banken weigerden de vastgoedmagnaat nog geld te lenen vanwege zijn veelvuldige faillissementen en financiële problemen. De Deutsche Bank bleef hem altijd trouw en leende hem sinds 1998 zo’n 2,5 miljard dollar.

Deutsche Bank wil geen commentaar geven op het bericht. In juni nog had de bank een vraag van Amerikaanse Democraten om details over Trumps financiën over te maken naast zich neergelegd.

Het Witte Huis ontkent ondertussen dat Deutsche Bank zulk verzoek zou hebben gekregen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20