MSC wil bouw van cruiseschip op waterstof onderzoeken

Rederij MSC gaat samen met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri en gasbedrijf Snam een haalbaarheidsstudie opzetten naar de bouw van een cruiseschip op waterstof. Het zou gaan om een wereldwijde primeur.

De bedoeling van de studie is om de logistieke en technische uitdagingen op te lijsten. De studie zal twaalf maanden in beslag nemen. Afhankelijk van de uitkomst, zal dan beslist worden of het project wordt voortgezet. Schepen op waterstof moeten de CO2-uitstoot in de scheepvaart fors verminderen. Bovendien is in het klimaatplan van de Europese Unie voorzien dat de klassieke scheepvaartbrandstoffen zwaarder zullen worden belast.

“We willen in de frontlinie staan van de energierevolutie in onze sector”, verklaarde de topman van de MSC-cruisedivisie, Pierfrancesco Vago. Zijn bedrijf wil tegen 2050 een CO2-neutrale vloot hebben. Waterstof wordt beschouwd als een belangrijk alternatief voor zwaar transport, waar elektrificatie niet zal volstaan. Maar de kost voor de productie van waterstof zou dan wel flink moeten dalen.

Meer
Lees meer...
Markten