MrBeast heeft officieel het grootste YouTube-kanaal

Jimmy Donaldson, beter bekend als MrBeast, heeft officieel het populairste YouTube-kanaal ter wereld. De 26-jarige Amerikaan heeft nu bijna 270 miljoen abonnees bereikt, waarmee hij het Indiase kanaal T-Series voorbijstreefde.

In het nieuws: Hoewel MrBeast al langer bekendstaat als de ‘Koning van YouTube’, was zijn kanaal officieel niet het populairste. Die titel behoorde de afgelopen jaren toe aan T-Series, een Indiaas muzieklabel. Zij namen zes jaar geleden de titel over van de Zweedse YouTuber PewDiePie. PewDiePie voerde toen enige tijd campagne om bovenaan te blijven, mede met hulp van MrBeast, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in T-Series.

In 2022 stak MrBeast PewDiePie voorbij en sindsdien was de weg naar de top ingezet. Met een recordaantal van 2 miljoen nieuwe abonnees op zaterdag 1 juni bereikte de Amerikaan uiteindelijk de toppositie. Volgens de website Social Blade heeft hij ondertussen zelfs 269 miljoen abonnees. Het ziet er dus naar uit dat hij zijn koppositie niet snel zal moeten afstaan.

Wie is MrBeast?

Niemand begrijpt YouTube beter dan Jimmy Donaldson. Deze Amerikaan begon in 2012 op 13-jarige leeftijd een YouTube-account onder de naam MrBeast. Omdat zijn account aanvankelijk niet snel groeide, besloot hij het algoritme van YouTube volledig te doorgronden. Samen met een groep andere creators onderzocht hij tot in detail wat wel en niet werkt op het platform.

Dit zorgde ervoor dat hij steeds meer volgers kreeg. Hoewel MrBeast aanvankelijk vaak gamevideo’s plaatste, begon hij steeds meer en grotere stunts uit te voeren. Zijn video’s van deze stunts worden massaal bekeken, waardoor MrBeast het ene na het andere record op YouTube brak. Dit maakte hem niet alleen de populairste, maar ook de rijkste content creator ter wereld.

Meer