Motorola lanceert met Razr 50 en Razr 50 Ultra twee nieuwe openklapbare smartphones

Motorola heeft een volgende generatie openklapbare smartphones aangekondigd. Het gaat om de Motorola Razr 50 en Razr 50 Ultra. Opvallend daarbij is dat beide toestellen zijn uitgerust met Gemini, het AI-systeem van Google. Beide smartphones zijn ook beschikbaar in heel wat opvallende kleuren.

De Motorola Razr heeft al een lange voorgeschiedenis, maar sinds 2020 is het ook de naam die Motorola gebruikt voor zijn opvouwbare smartphones. Ondertussen is het al tijd voor de vijfde reeks daarvan en die kreeg dan ook de toepasselijke naam Razr 50. Deze serie bestaat uit twee modellen, waarvan de UItra iets luxueuzer is.

Motorola Razr 50 (Ultra)

Een van de interessante nieuwigheden bij de Motorola Razr 50 is het grote scherm aan de voorkant.

  • Dat is bij het gewone model 3,6 inch groot en bij de Ultra zelfs 4 inch. Daarmee omvat het de volledige grootte van de dichtgeklapte smartphone. Als je het toestel openklapt, krijg je een 6,9 inch pOLED-display ter beschikking.

Ook de batterij van de Razr 50 wordt door Motorola genoemd als een van de sterke punten.

  • Voor het gewone model gaat het om een batterij van 4.200 mAh die je aan 30 W kan opladen. Bij de Ultra gaat het ‘maar’ om 4.000 mAh, al kan dat model wel aan 45 W opladen. Beide toestellen kunnen ook draadloos opladen. De Razr 50 Ultra beschikt ook over reserve charging, waardoor je er ook andere smartphones mee kan opladen.

Motorola gaf bij deze nieuwe reeks openklapbare smartphones ook de camera een grondige upgrade.

  • Beide modellen hebben een 50 MP-hoofdcamera. Bij de Ultra is er daarnaast ook een 50 MP telelens, terwijl de gewone Razr 50 over een 13 MP groothoeklens beschikt. Bij het nemen van foto’s en video’s van de Motorola Razr 50-reeks kan je bovendien gebruikmaken van heel wat extra features die ondersteuning hebben van artificiële intelligentie.

AI is bovendien ook op andere vlakken zeer aanwezig in de Motorola Razr 50 en Razr 50 Ultra. Zo zijn beiden uitgerust met Gemini. Deze applicatie kan opstarten met de aan/uit-knop, zelfs als je smartphone toegeklapt is. Later komt daar ook nog het door henzelf ontwikkelde Moto AI bij.

  • Een interessante AI-feature op de Razr 50 is de functie ‘Catch me up’, waarbij het toestel je een samenvatting toont van alle meldingen.

Beschikbaarheid en prijs

De Motorola Razr 50 ultra is vanaf 25 juni te koop voor 1.199,99 euro. Je hebt daarbij de keuze tussen Midnight Blue, Spring Green, Hot Pink en Peach Fuzz. 

De Motorola Razr 50 volgt op 1 juli en kost 899,99 euro. Dit model is verkrijgbaar in Beach Sand, Koala Grey en Spritz Orange. 

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.