Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

32 miljoen dollar aan ‘spookvoorraden’ bij modemerk Ted Baker

Logo Business AM
Business

02/12/2019 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Een winkel van Ted Baker in New York. - Isopix

Ted Baker heeft de waarde van zijn kledingvoorraad met maar liefst 32 miljoen dollar overschat. Na klachten over ongewenste intimiteiten van zijn oprichter, krijgt het Britse modemerk zo opnieuw te maken met een tegenslag.

2019 is geen topjaar voor Ted Baker. In maart nam oprichter Ray Kelvin gedwongen ontslag na klachten rond grensoverschrijdend seksueeel gedrag. De 63-jarige Brit vroeg aan vrouwelijke personeelsleden om op zijn schoot te zitten en gaf hen ongewenste knuffels. Hoewel hij opstapte, bezit hij nog altijd 35 procent van de aandelen.

Ook financieel gaat het de retailer niet voor de wind. Tussen februari en oktober boekte Ted Baker een verlies van bijna 27 miljoen euro. En dat terwijl het modemerk vorig jaar nog afsloot met meer dan 28 miljoen euro winst.

Geen impact

Nu is er dus de tegenslag met de voorraad. Ted Baker geeft toe dat het 32 miljoen dollar aan voorraad op zijn balans plaatste, kledij die vooralsnog niet bestaat. De Britse groep zegt dat het geen impact verwacht van die overwaardering.

Een advocatenkantoor en onafhankelijke accountants gaan de blunder onderzoeken. ‘We zullen ervoor zorgen dat de beoordeling efficiënt en onafhankelijk kan gebeuren. We zullen verder communiceren als dat nodig is’, aldus Ted Baker.

‘Verontrustend’

Volgens analisten wijst deze fout op onderliggende problemen binnen het bedrijf. ‘Het lijkt erop dat Ted Baker geen grip op zijn cijfers heeft. Dat is verontrustend, aangezien de nieuwe CEO Lindsay Page vroeger financieel directeur was bij supermarktketen Denenhams’, klinkt het bij Liberum.

Begin oktober opende het Britse modemerk nog een eerste Belgische winkel aan de Huidevetterstraat in Antwerpen.

Source: Bloomberg


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks