Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 14 DEC

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

32 miljoen dollar aan ‘spookvoorraden’ bij modemerk Ted Baker

Logo Business AM
Business

02/12/2019 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Een winkel van Ted Baker in New York. - Isopix

Ted Baker heeft de waarde van zijn kledingvoorraad met maar liefst 32 miljoen dollar overschat. Na klachten over ongewenste intimiteiten van zijn oprichter, krijgt het Britse modemerk zo opnieuw te maken met een tegenslag.

2019 is geen topjaar voor Ted Baker. In maart nam oprichter Ray Kelvin gedwongen ontslag na klachten rond grensoverschrijdend seksueeel gedrag. De 63-jarige Brit vroeg aan vrouwelijke personeelsleden om op zijn schoot te zitten en gaf hen ongewenste knuffels. Hoewel hij opstapte, bezit hij nog altijd 35 procent van de aandelen.

Ook financieel gaat het de retailer niet voor de wind. Tussen februari en oktober boekte Ted Baker een verlies van bijna 27 miljoen euro. En dat terwijl het modemerk vorig jaar nog afsloot met meer dan 28 miljoen euro winst.

Geen impact

Nu is er dus de tegenslag met de voorraad. Ted Baker geeft toe dat het 32 miljoen dollar aan voorraad op zijn balans plaatste, kledij die vooralsnog niet bestaat. De Britse groep zegt dat het geen impact verwacht van die overwaardering.

Een advocatenkantoor en onafhankelijke accountants gaan de blunder onderzoeken. ‘We zullen ervoor zorgen dat de beoordeling efficiënt en onafhankelijk kan gebeuren. We zullen verder communiceren als dat nodig is’, aldus Ted Baker.

‘Verontrustend’

Volgens analisten wijst deze fout op onderliggende problemen binnen het bedrijf. ‘Het lijkt erop dat Ted Baker geen grip op zijn cijfers heeft. Dat is verontrustend, aangezien de nieuwe CEO Lindsay Page vroeger financieel directeur was bij supermarktketen Denenhams’, klinkt het bij Liberum.

Begin oktober opende het Britse modemerk nog een eerste Belgische winkel aan de Huidevetterstraat in Antwerpen.

Bron: Bloomberg


Gelijkaardige artikels


Logo Business AM

Business AM | Quote of the day

Watermark

Snel internet moet behandeld worden als de nieuwe elektriciteit. Een openbare nutsvoorziening die voor iedereen beschikbaar moet zijn als een basismensenrecht.

Bernie Sanders, presidentskandidaat voor de Democratische Partij
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Quote of the day

Snel internet moet behandeld worden als de nieuwe elektriciteit. Een openbare nutsvoorziening die voor iedereen beschikbaar moet zijn als een basismensenrecht.

Bernie Sanders, presidentskandidaat voor de Democratische Partij

De wereldwijde financiële crisis was het ultieme bewijs dat vaak gebruikte indicatoren als het bbp tekort schieten. Geen van die cijfers waarschuwden ons dat er iets aan het mislopen was.

Joseph Stiglitz, Nobelprijswinnaar economie

Afrika zal de toekomst bepalen (zeker op vlak van bitcoin!). Ik ben nog niet zeker waar precies, maar ik zal er 3 tot 6 maanden gaan wonen in 2020.

Twitter-CEO Jack Dorsey

AI is zeer moeilijk in te sluiten en wie met een open systeem werkt zal een enorme voorsprong opbouwen. Diegenen die proberen hun systeem gesloten te houden, kan je totaal negeren.

Bill Gates, oprichter Microsoft

De handelsoorlog van Donald Trump brengt de VS en China op de rand van een koude oorlog.

Henry Kissinger, voormalig Amerikaans minister van Handel