Misdaadverslaggever Peter R. de Vries overleden aan de gevolgen van aanslag

De Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries is donderdag overleden. Dat laat zijn zoon weten. Hij is 64 jaar geworden.

Dinsdagavond 6 juli werd hij neergeschoten in het centrum van Amsterdam, na zijn deelname een uitzending van het tv-programma RTL Boulevard.

Bij het zoeken naar een oorzaak achter de aanslag op De Vries, wordt in de Nederlandse media de link gelegd naar Ridouan Taghi, hoofdverdachte in het Marengo-proces. In dat proces worden vijf moorden en meerdere liquidatiepogingen behandeld. In 2019 onthulde De Vries op de dodenlijst te staan van Taghi. De Vries is vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B.

Icoon

De Vries gold decennialang als een icoon van de Nederlandse misdaadjournalistiek. Hij speelde een belangrijke rol als onderzoeker of adviseur in verscheidene moord- en vermissingszaken en schreef een boek over de ontvoering van biermagnaat Alfred Heineken.

Meer
Mijn Volglijst

GameStop duikt dieper in rode cijfers

08/12/2021 21:30

(ABM FN-Dow Jones) GameStop is het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken, ondanks een hogere omzet. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse retailer van computerspellen.

GameStop boekte het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 105,4 miljoen dollar, ofwel 1,39 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 18,8 miljoen dollar ofwel 0,29 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20