Millennials vernietigen heel wat sectoren, maar wijn is daar niet bij

Millennials wordt graag de schuld gegeven van de implosie van een reeks economische sectoren, maar de wijnindustrie is daar zeker niet bij. Deze leeftijdscategorie (geboren tussen 1980 en 2000)  zou ondertussen verantwoordelijk zijn voor niet minder dan 47% van alle aankopen in de wijnsector. Dat blijkt uit een recente studie van de Amerikaanse online retailer Wine Access.

Opmerkelijk genoeg is de voorkeurswijn van millennials witte, noch rode wijn, maar rosé geworden. De verkoop van roséwijn is sinds 2015 met liefst 1.400% gestegen. 1 op elke 36 flessen die vandaag wordt verkocht is een fles rosé. In Washington DC wordt zelfs meer rosé per hoofd van de bevolking gedronken dan in alle overige Amerikaanse staten gecombineerd en acht keer meer dan in het wijnparadijs Californië.

Dat succes wordt door de onderzoekers verklaard vanwege de grote diversiteit, de prijs en de smaak van roséwijn.

Wijn, Democraten en Republikeinen

Uit het rapport blijkt ook dat de staten die bij de laatste presidentsverkiezingen door Hillary Clinton werden gewonnen, makkelijker buitenlandse boven eigen wijnen verkiezen. Republikeinse staten houden het liefst bij Amerikaanse wijnen. De twee uitersten zijn Alaska aan de ene kant (91% binnenlandse wijnen) en Delaware (85% buitenlandse wijnen) aan de andere kant. Bij de buitenlandse wijnen doen vooral Peru, Chili, Duitsland, Zuid-Afrika en Griekenland het goed.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20