Milei katapulteert Argentinië onmiddellijk in top 3 van landen met kleinste aantal ministeries

De Argentijnse president Javier Milei heeft met een eerste executive order het aantal ministeries in zijn land gereduceerd van 21 naar 9. Enkel Nicaragua (8) en Zwitserland (7) doen nog beter.

Waarom is dit belangrijk?

De kersverse Argentijnse president Javier Milei wacht een helse taak. Argentinië zit al decennialang in een neerwaartse spiraal, de vrucht van 75 jaar peronisme. Maar de problemen die Milei nu erft, zijn van gigantische proporties.

In het nieuws. In zijn allereerste presidentieel decreet heeft Milei het aantal ministeries in Argentinië teruggebracht van 21 naar 9.

  • Binnenlandse Zaken, Defensie, Economie, Infrastructuur, Justitie, Gezondheid, Veiligheid, Menselijk Kapitaal en Financiën overleven. Al de overige ministeries verdwijnen.
  • "In de chique mondiale media is men het er bijna over eens dat Javier Milei een randdebiel is en dat zijn plannen absurd zijn", schrijft Ambrose Evans-Pritchard in The Daily Telegra
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer