Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 27 FEB

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Microsoft wil volledige CO2-uitstoot sinds ontstaan compenseren

Logo Business AM
Klimaat

17/01/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Microsoft-CEO Satya Nadella. - Isopix

Microsoft engageert zich om over 10 jaar ‘CO2-negatief’ te zijn. Het is daarnaast de bedoeling om méér koolstofdioxide te compenseren dan het zelf geproduceerd heeft in zijn 45-jarige geschiedenis.

Het Amerikaanse Microsoft heeft 1 miljard dollar veil om de ontwikkeling van technologie die koolstofdioxide verwijdert, te versnellen. ‘Als het afgelopen decennium ons iets heeft geleerd, is het dat technologie zonder die principes meer kwaad dan goed kan doen’, zei CEO Satya Nadella donderdag. ‘Het is nodig om de schadelijke effecten van de klimaatverandering te compenseren.’

Concreet komt er een klimaatinnovatiefonds dat zich zal bezighouden met projecten die aan CO2-reductie werken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het rechtstreeks vangen van koolstofdioxide uit de lucht, het herstellen van bossen, het planten van bijkomende bossen en verder investeren in bio-energie. Daarnaast zal Microsoft zijn toeleveranciers eveneens aanmoedigen om hun CO2-voetafdruk te verminderen.

16 miljoen ton

Maar wat het meest in het oog springt, is de belofte van ‘koolstofnegatief’ te worden. Het bedrijf gaat niet enkel de uitstoot verminderen, maar wil zelfs de totale hoeveelheid koolstofdioxide, die Microsoft sinds zijn oprichting uitgestoten heeft, uit het milieu halen. Het equivalent van 45 jaar activiteit, dus. Die doelstelling moet tegen 2050 behaald worden.

Ter illustratie: in 2020 zal Microsoft ruim 16 miljoen ton aan koolstofdioxide produceren, als gevolg van de bedrijfsactiviteiten. Dat is ook inclusief indirecte emissies, zoals zakenreizen die met het vliegtuig gebeuren.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton
quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president