Meta verliest opnieuw een topfiguur

Vivek Sharma, vicepresident van Meta’s vr-project Horizon, verlaat het moederbedrijf boven Facebook. Het is niet de eerste grote naam die de techgigant de rug toekeert.

Meta neemt afscheid van zijn vicepresident van Horizon. Dat laat een woordvoerder van het bedrijf weten. “Dankzij zijn leiderschap heeft de Horizon-groep een sterk team met een ambitieuze visie uitgebouwd. En dat is nog maar het begin”, klink het in een persbericht. “Meta blijft een plek waar grote leiders zich ontwikkelen, en we zijn benieuwd wat Vivek in zijn volgende hoofdstuk zal bereiken.”

Metaverse

De woordvoerder voegde eraan toe dat het team achter Horizon nu rechtstreeks zal rapporteren aan Vishal Shah, Meta’s vicepresident van het Metaverse-project. Virtual reality zal immers een belangrijke rol spelen bij de verdere ontwikkeling van het metaverse.

Sharma was zes jaar actief voor Meta. Hij was verantwoordelijk voor verschillende VR-projecten, waaronder de virtuele wereld Horizon Worlds. Voorts heeft Vivek gewerkt aan de apps Horizon Workrooms en de Horizon Venues.

Niet de eerste grote naam die verdwijnt

Sharma is overigens niet de eerste grote naam die dit jaar het bedrijf van Mark Zuckerberg verlaat. In juni kondigde bijvoorbeeld Sheryl Sandberg aan dat ze opstapt als Chief Operating Officer (COO). Dat nieuws sloeg toen in als een bom. Volgens verschillende analisten was Sandberg van onschatbare waarde voor de techmastodont.

“Dit is het einde van een tijdperk”, schreef Zuckerberg toen. “Ze creëerde kansen voor miljoenen mensen over de hele wereld, en ze verdient de eer voor zoveel van wat Meta vandaag is.” Sandberg zetelt wel nog in de raad van bestuur.

In februari liet Peter Thiel, een bekende techinvesteerder en oprichter van PayPal, dan weer weten dat hij niet langer zal zetelen in de bestuursraad van Meta. Hij maakt sinds 2005 deel uit van het leidinggevende orgaan.

Meer