Meta incasseert beursklap van 20 procent na ontgoochelende kwartaalcijfers

Meta, de moedergroep boven Facebook, verloor woensdagavond in de handel nabeurs 18 tot 23 procent in een eerste reactie op de kwartaalresultaten.

Het gaat nog niet om de gewone beurshandel, maar om de indicatieve handel na de sluiting van de Amerikaanse beurzen. Grote beleggers tonen zich in hun eerste reactie diep ontgoocheld over de kwartaalcijfers, omdat de winst onder de verwachtingen bleef.

Meta’s winst per aandeel klokte in het afgelopen kwartaal af op 3,67 dollar, terwijl analisten op circa 3,84 dollar gerekend hadden. Ook de gebruikerscijfers ontgoochelden. Zo kwam het aantal dagelijkse gebruikers uit op 1,93 miljard, tegenover een analistenverwachting van 1,95 miljard gebruikers.

Gedempte vooruitzichten

Het enige pluspunt: de kwartaalomzet kwam met 33,67 miljard dollar wel boven de verwachtingen uit, maar Meta kwam wel met eerder voorzichtige vooruitzichten voor het huidige kwartaal naar buiten.

Het wordt donderdag uitkijken hoe de brede beleggersgemeenschap gaat reageren en in welke mate andere socialmediabedrijven meegesleurd zullen worden in Meta’s val.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20