Met The Arc bevestigt Ghelamco zijn expansieplannen in het VK

In Londen heeft de Belgische bouwgroep Ghelamco maandag officieel zijn vastgoedontwikkeling The Arc voorgesteld. Onder leiding van de 27-jarige Marie-Julie Gheysens bouwt Ghelamco in het hart van Londen een 22 verdiepingen tellend residentieel en kantorencomplex.

Het was prinses Astrid die maandag de vierdaagse koninklijke missie in het VK opende met een bezoek aan het Londense kantoor van Ghelamco aan de prestigieuze Berkeley Square. Ook aanwezig waren de federale minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen), de Waalse minister van Economie en Buitenlandse Handel Willy Borsus (MR) en de Brusselse staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pascal Smet (Vooruit).

The Arc wordt een multifunctioneel vastgoedcomplex, dat naast 15.000 m² ruimte voor kantoren- en retailactiviteiten, ook 100 residentiële appartementen zal huisvesten.

Na Polen… Londen

Londen is na België en Polen het volgende doelwit van Ghelamco. The Arc weerspiegelt dan ook de dynamiek die binnen deze Vlaamse ondernemersfamilie leeft. Vorige maand kon Ghelamco Polen nog de verkoop van twee wolkenkrabbers aan de Amerikaanse techreus Google aankondigen. In Warschau telde Google liefst 583 miljoen euro neer voor wat de grootste transactie ooit in de kantorenmarkt in Centraal- en Oost-Europa is. 

Ook in Londen is de interesse voor The Arc groot. “Zo is al een flink deel van de woonunits verkocht en ook voor  de retail- en kantoorruimte is de interesse groot”, zegt Marie-Julie Gheysens. De oplevering van The Arc is voorzien einde 2022.

Ghelamco – in eigen land vooral bekend voor de bouw van de voetbalstadions van KAA Gent en Royal Antwerp Football Club – heeft nog verdere expansieplannen in het VK. Daarover zal in de komende maanden meer bekend worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20