Messi-koorts nadert piek in Brugge

Lionel Messi speelt vanavond voor het eerst een voetbalwedstrijd in België, met Paris Saint-Germain tegen Club Brugge. Zelden was er zoveel commotie rond de komst van een voetballer naar ons land.

  • Van hun aankomst op de luchthaven van Oostende tot hun busrit naar het hotel – blijkbaar vinden de PSG-sterren een rechtstreekse busrit van Parijs naar Brugge te vermoeiend – elke beweging van het sterrenensemble op Belgische bodem werd gisterennamiddag door pers en fans op de voet gevolgd.
  • Ook al zijn wereldvedetten als Kylian Mbappé en Neymar op het appel, alles draait toch om die ene Argentijnse voetbalgod die recentelijk de overstap maakte van FC Barcelona naar de Parijzenaren: Lionel Messi (34).
  • De komst van Messi en co levert het hotel waar ze blijven, het Van der Valk Hotel vlakbij de E40, enorme publiciteit op. Dat was zelfs even helemaal afgesloten door de security van PSG, zelfs voor de andere gasten die er een kamer hadden. Maar na overleg mochten ze toch binnen.
  • De hele wereld kijkt mee. Club Brugge heeft in het stadion in allerijl bijkomende perstribunes moeten bouwen, want er zijn 170 journalisten geaccrediteerd. De match wordt live uitgezonden in 85 landen. “Dit overstijgt het voetbal”, zegt Bob Madou, het commercieel brein bij Club Brugge, bij Sporza.
  • Vanavond volgt het echte werk: Club Brugge moet in de kraker tegen PSG in een uitverkocht Jan Breydelstadion bewijzen of het iets kan inbrengen tegen de supersterren uit Parijs, in hun eerste wedstrijd van de groepsfase van de Champions League.
  • Mogelijk pakt PSG uit met de tot de verbeelding sprekende voorlinie Mbappé-Messi-Neymar. Maar zowel manager Vincent Mannaert als ervaren doelman Simon Mignolet wil niet zien dat de Brugse spelers starstruck zijn en bij Messi en co om een selfie of een truitje bedelen. “Als je in de gang naar hen staat te kijken, ben je op voorhand verloren”, verklaarde Mignolet.

(am)

Lees ook: 5 gekke cijfers over voetbalicoon Lionel Messi

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20