Melissa Depraetere is de nieuwe voorzitter van Vooruit

Melissa Depraetere volgt Connor Rousseau op als voorzitter van Vooruit. Dat heeft ze zaterdag zelf bekendgemaakt op een persconferentie.

In het nieuws: Depraetere is de nieuwe voorzitter van Vooruit.

  • “Ons partijbureau heeft me gevraagd om de partij ad interim te leiden”, zei de 31-jarige zaterdagvoormiddag tijdens een persconferentie. “Ik heb dat aanvaard. Eerst en vooral omdat het weer over de essentie moet gaan omdat 2024 een te belangrijk jaar wordt voor iedereen. De keuze is simpel: het is vooruit of achteruit.”
  • Ze benadrukte dat het terug over de essentie moet gaan, “in plaats van over een zatte nacht van enkele maanden geleden.”
    • Rousseau had tijdens een nachtje stappen in St-Niklaas enkele racistische uitspraken gedaan. Sindsdien liggen hij en zijn partij constant onder vuur. De gelekte citaten van Rousseau in het Nieuwsblad hebben Vooruit uiteindelijk gedwongen om actie te ondernemen. Na een extra partijbureau kondigde de voormalige voorzitter zijn ontslag aan. Hij zette zelf een stap opzij.
  • Depraetere was tot nu toe fractieleider in de Kamer. Die functie legt ze nu naast zich neer. “Ik denk niet dat ik die twee rollen kan combineren”, aldus de nieuwe voorzitter van Vooruit. De komende dagen gaat de partij op zoek naar een opvolger.
Meer