Wordt actrice Meghan Markle na haar huwelijk met prins Harry veel rijker dan ze al is?

In Londen is maandag het huwelijk aangekondigd van de Amerikaanse actrice Meghan Markle en de Engelse kroonprins Harry. Markle raakte vooral beroemd dankzij haar rol in de 7 seizoenen durende tv-serie ‘Suits’, Daarin neemt ze de rol van Rachel Zane voor haar rekening en werkt ze als ‘paralegal’ in een New Yorks advocatenkantoor. Ze zou daar naar verluidt 50.000 dollar per episode mee hebben verdiend. In totaal loopt de serie over meer dan honderd afleveringen

Maar nu de Amerikaanse Engelse royalty wordt, belandt ze in financieel opzicht in een gans andere divisie. Harry’s fortuin wordt op 40 miljoen dollar geschat. Zowel hij als zijn broer zouden elk 16 miljoen dollar hebben geërfd van hun in 1997 overleden moeder, princes Diana. Verder erfde hij ook een deel van het fortuin van de Queen Mother, die in 2002 overleed. Tijdens zijn carrière als piloot bij het British Army Air Corps verdiende hij omgerekend zo’n 50.000 dollar per jaar.

De Duchy of Cornwall: de melkkoe voor Brits royalty

Verder worden Harry’s onkosten betaald vanuit de opbrengsten van het landgoed Duchy of Cornwall (53.000 hectare verspreid over 23 counties) dat eigendom is van zijn vader prins Charles.  Tussen 2016 en 2017 ging van die opbrengsten zo’n 4,6 miljoen dollar naar de activiteiten van de prinsen Harry en William en van diens echtgenote Kate Middleton. Indien straks ook Meghan Markle een publieke rol opneemt, zullen ook haar onkosten vanuit het Duchy of Cornwall worden gefinancierd. In 2016 werd vanuit dat landgoed een winst van 26 miljoen dollar gegenereerd.

Tenslotte is het fortuin van Harry peanuts vergeleken met dat van zijn vader grootmoeder. Prins Charles zou 100 miljoen dollar bezitten, terwijl zijn grootmoeder op een spaarpot van een half miljard dollar zou zitten.

[media-credit name=”Getty Images for the Invictus Games Foundation /AFP” align=”aligncenter” width=”773″][/media-credit]

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20