MediaMarkt en Saturn schrappen tot 1.000 banen in Duitsland, in België 27 jobs weg

Bij de elektronicaketens MediaMarkt en Saturn verdwijnen in Duitsland tegen de herfst van 2022 tot zo’n 1.000 jobs. Van de 419 winkels in het land gaan er 13 dicht. Dat heeft het management van de onderneming in een brief aan het personeel meegedeeld. Ook in België zijn een dertigtal banen bedreigd. Het gaat om 9 jobs op het hoofdkantoor in Zellik en 18 banen in de winkels, meldt woordvoerster Janick De Saedeleer woensdag.

De Saedeleer voegt er nog aan toe dat er zal worden geprobeerd om de betrokken personen elders in te zetten en zodoende naakte ontslagen te vermijden. Voor wat betreft het hoofdkantoor zou er enerzijds een beroep gedaan kunnen worden op natuurlijk verloop, terwijl er anderzijds ingezet zal worden op de heroriëntering van werknemers binnen de onderneming. In de winkels zouden een aantal functies anders ingevuld worden en zouden een aantal nieuwe functies in het leven worden geroepen, klinkt het. Van winkelsluitingen is er in ons land geen sprake, zegt De Saedeleer.

In Duitsland wijst de directie voor de besparingen naar de vaststelling dat de coronapandemie ons winkelgedrag voorgoed heeft veranderd. Steeds meer klanten doen hun aankopen online en het aandeel van de e-commerce in de totale omzet is tijdens het lopende boekjaar meer dan verdubbeld. Dat dwingt het bedrijf om het aantal winkels en hun omvang aan te passen aan de nieuwe omstandigheden, luidt het. Op 5 augustus 2020 kondigde Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, aan dat het een nieuwe, efficiëntere organisatiestructuur zou implementeren, onder meer door in te zetten op technologie. Voor MediaMarkt in België betekent deze nieuwe organisatie dat ze onderdeel zou gaan uitmaken van een Benelux-structuur, licht De Saedeleer toe. De directie van MediaMarkt Belux gaf dinsdag op een bijzondere ondernemingsraad meer uitleg over de mogelijke impact van dit plan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20