Matthew McConaughey overweegt om gouverneur van Texas te worden

Het ziet ernaar uit dat Oscarwinnaar Matthew McConaughey binnenkort wel eens de volgende acteur wordt die z’n kans waagt in de politiek. De ondertussen 51-jarige Amerikaan heeft namelijk laten weten dat hij het “zeker overweegt” om zich kandidaat te stellen bij de volgende gouverneursverkiezingen in Texas.

Alright, alright, alright!” Je hoort het Matthew McConaughey ongetwijfeld al zeggen. Maar de kans bestaat dat de acteur die uitspraak ook doet zonder dat er een camera op hem gericht staat. De Oscarwinnaar heeft tijdens de podcast The Balanced Voice namelijk laten weten dat hij het “zeker overweegt” om Greg Abbott, de huidige gouverneur van Texas, op te volgen.

Delen en leren

“Ik ben opnieuw aan het uitzoeken hoe mijn leidersrol er precies uitziet”, vertelde McConaughey aan host Rania Mankarious. “Ik ben er echt van overtuigd dat ik mensen iets kan bijleren of dat ik bepaalde dingen met hen moet delen. Maar ik ben er nog niet helemaal aan uit wat mijn rol daarin precies moet zijn.” Momenteel geeft de acteur al les aan de University of Texas.

Bekende voorgangers

Matthew McConaughey zou lang niet de eerste celeb zijn die z’n kans waagt in de politiek. Het meest recente (en ook het meest opvallende) voorbeeld daarvan is zonder twijfel Kanye West. De rapper/modeontwerper/ondernemer deed eind vorig jaar een gooi naar het Amerikaans presidentschap. De poging van Kanye West was op z’n zachtst gezegd niet zo succesvol.

Een ander (en iets meer motiverend) voorbeeld komt vanuit de staat California. Daar is acteur Arnold Schwarzenegger twee ambtstermijnen gouverneur geweest. Hij bekleedde het ambt van 2003 tot 2011. Daarna mocht hij zich niet opnieuw kandidaat stellen.

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey is ondertussen niet meer weg te denken uit de film- en televisieindustrie. De ondertussen 51-jarige acteur begon z’n carrière vooral met romantische komedies. Daarmee veroverde hij de harten van vrouwen over de hele wereld. Na een korte pauze wilde hij bewijzen dat hij ook een ‘serieuze acteur’ was.

En dat was duidelijk een goede zet. Hij speelde mee in onder andere The Lincoln Lawyer, The Wolf of Wall Street en Dallas Buyers Club. Die laatste leverde Matthew McConaughey zelfs een Oscar én een Golden Globe op.

Meer