Marktwaarde Microsoft overschrijdt kaap van 2.000 miljard dollar; derde bedrijf dat daarin slaagt

De marktwaarde van Microsoft was tijdens de handelsdag dinsdag even gestegen tot 2.000 miljard dollar. De softwaregigant is het derde bedrijf dat erin slaagt om die symbolische kaap te ronden.

Microsoft heeft dit jaar al een positief beursparcours achter de rug. Sinds de start van het jaar is het aandeel van het softwarebedrijf met 19,3 procent gestegen. De marktwaarde van de onderneming bedroeg dinsdag even 2.000 miljard dollar. Het bedrijf is er echter niet in geslaagd om boven die symbolische grens te blijven. Na de sluiting van de Amerikaanse beurzen had Microsoft nog een beurswaarde van 1.970 miljard dollar.

Koersevolutie Microsoft sinds start 2021 – Bron: Tradingview

Coronacrisis geeft Microsoft een zetje

Microsoft was er zo’n twee jaar geleden al in geslaagd om voor het eerst de kaap van 1.000 miljard dollar te ronden. De coronacrisis heeft de onderneming bovendien geen windeieren gelegd. Tijdens de pandemie heeft het bedrijf meer producten en diensten aan de man kunnen brengen. Mensen zaten meer thuis en er werd ook veel meer aan telewerk gedaan.

2020 was dan ook een bijzonder sterk jaar voor techbedrijven. Het aandeel van Microsoft is vorig jaar gestegen met 40 procent tot 222 dollar. De techindex Nasdaq kende gedurende diezelfde periode een groei met 42 procent.

Apple en Saudi Aramco

Tot nu toe zijn er slechts twee andere bedrijven in geslaagd om door het plafond van 2.000 miljard dollar te breken. Apple en Saudi Aramco zijn Microsoft al voorgegaan. De techreus wordt op de beurs momenteel gewaardeerd op 2.240 miljard dollar. De marktwaarde van de oliemaatschappij daarentegen is inmiddels gezakt tot 1.880 miljard dollar.

Deze week zijn overigens alle ogen gericht op Satya Nadella, de CEO van Microsoft, en Panos Panay, Chief Product Officer van Microsoft. Zij gaan donderdag spreken op een evenement waar Microsoft naar verluidt “de volgende generatie van Windows zal onthullen”.

De Amerikaanse nieuwssite Axios meldde dinsdag dat een opfrisbeurt van het desktopbesturingssysteem “niet snel genoeg kan komen”, aangezien Windows het afgelopen decennium marktaandeel heeft verloren aan MacOS en Chrome OS. (mah)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20