Wall Street sluit zwakke maand lager af

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager geëindigd. De S&P 500 verloor 1,5 procent op 3.585,62 punten, de Dow Jones index daalde 1,7 procent op 28.725,51 punten en de Nasdaq sloot 1,5 procent in de min bij een stand van 10.575,62 punten.

Het was een zwakke maand voor Wall Street. In september verloren de Dow en S&P zo'n 8 tot 8,5 procent en de Nasdaq 9 procent.

De handel werd vrijdag volgens marktvolgers ook beïnvloed door het herbalanceren van de portefeuilles aan het eind van het kwartaal. De Dow verloor in het derde kwartaal ruim 7 procent en de Nasdaq zo'n 5 procent.

De S&P 500 sloot het kwartaal af met een verlies van ruim 6 procent. "Het voelde een beetje als een ritje in een achtbaan", zei marktanalist Ann Miletti van Allspring Global Investments over het afgelopen kwartaal. "Veel van wat de markt of investeerders aan het begin van het kwartaal voorspelden, pakte anders uit."

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat de persoonlijke inkomens in augustus conform de verwachting zijn gestegen met 0,3 procent, terwijl de persoonlijke uitgaven stegen met 0,4 procent. Hier rekende de markt op een stijging van 0,3 procent.

De PCE kernprijsindex steeg op maandbasis met 0,6 procent. Een maand eerder was er sprake van een pas op de plaats. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 4,9 procent, tegen 4,7 procent een maand eerder. "Dat betekent dat de Fed meer reden heeft om de rentes verder te verhogen", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. 

Verder bleek uit de inkoopmanagersindex van Chicago in de maand september dat de bedrijvigheid in de regio is gekrompen, terwijl het consumentenvertrouwen in september volgens de Universiteit van Michigan licht is gestegen, maar wel minder dan een voorlopig cijfer eerder aangaf.

De euro/dollar handelde vrijdagavond op 0,9799. WTI-olie daalde ruim 2 procent in afwachting van de bijeenkomst van OPEC+ volgende week.

Bedrijfsnieuws

Micron Technology sloot licht hoger. De maker van geheugenchips wil herstellen van een neerwaartse cyclus in de markt. Het bedrijf is van plan in het lopend boekjaar 8 miljard dollar te investeren, wat 30 procent minder is dan een jaar eerder.

Meta eindigde ruim een half procent lager. CEO Mark Zuckerberg waarschuwde werknemers donderdag dat er een herstructurering en een wervingsstop voor personeel komt. Dat Meta in de kosten wil snijden, werd vorige week al gemeld door The Wall Street Journal. De zakenkrant schreef toen dat Meta de kosten met minimaal 10 procent wil terugbrengen.

Nike verloor zo'n 13 procent. De omzet en winst van de sportartikelenfabrikant in het afgelopen kwartaal overtroffen de verwachtingen, maar de aandelenkoers daalde, omdat de marges een tik kreeg door hogere transportkosten, verleende kortingen en de effecten van een duurdere dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Olieprijs daalt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gedaald. Bij een settlement van 79,49 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,1 procent goedkoper. Op maandbasis verloor een vat WTI zo'n 14 procent aan waarde.

"Zelfs niet het dreigende EU-embargo van Russische ruwe olie dat begin december van kracht zou moeten worden, Rusland die dreigt alle olieleveringen stop te zetten aan kopers die deelnemen aan het voorgestelde olieprijsplafondschema van de G7, en Rusland dat het Europese aardgas afsluit op een moment dat de vraag toeneemt met de winter in aantocht, zijn voldoende om hogere olieprijzen te ondersteunen", volgens marktanalist Troy Vincent van DTN.

"De daling van de olieprijzen in de afgelopen vier maanden is voornamelijk het gevolg van een combinatie van vijf dingen die de markten deze zomer grotendeels hebben verrast", aldus Vincent. Dat zijn "de voortzetting en intensiteit van China's zero-COVID-lockdown-beleid, sancties die de Russische olie-export niet zo snel treffen als gehoopt, de vraag naar geraffineerde brandstof die veel meer onder druk staat dan verwacht te midden van hoge prijzen, de tol van de hoge inflatie op de macro-economie, en de uitgesproken dollar sterkte."

Op kwartaalbasis werd een vat WTI ruim een kwart goedkoper.

Volgende richtpunt voor de oliemarkten is de maandbijeenkomst van OPEC en zijn bondgenoten die gepland staat voor volgende week woensdag. Volgens nieuwsberichten wil Rusland dat OPEC+ de productie met 1 miljoen vaten per dag gaat verlagen. 

Productieverlagingen zouden Rusland ten goede komen "omdat het nieuwe kopers voor zijn olie zal moeten vinden wanneer het embargo [van de Europese Unie] begin december van kracht wordt", aldus Commerzbank. Hierdoor zal het prijsconcessies moeten doen en zijn hogere prijzen als gevolg van productieverlagingen daarom ongetwijfeld welkom, volgens analisten van de Duitse bank.

Volgens Commerzbank loopt OPEC+ het risico de markt teleur te stellen.

"Hoewel OPEC+ in haar persverklaring waarschijnlijk haar bereidheid tot handelen zal benadrukken, zullen de prijzen waarschijnlijk dalen als er slechts een kleine productieverlaging wordt overeengekomen. Een dergelijke verlaging zou minstens 500.000 vaten per dag moeten bedragen om de prijzen te ondersteunen", denkt Commerzbank.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Europese beurzen hoger het weekend in

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag hoger gesloten. De Stoxx Europe 600 index sloot 1,3 procent in het groen op 387,85 punten, de Duitse DAX steeg 1,2 procent op 12.114,36 punten, de Franse CAC 40 steeg 1,5 procent op 5.762,34 punten en de Britse FTSE 100 eindigde 0,2 procent in het groen bij een slot van 6.893,81 punten.

Op maandbasis daalde de Stoxx Europe 600 zo'n 7 procent en op kwartaalbasis bijna 5 procent. De Duitse DAX leverde in september ruim 7 procent in en over heel het derde kwartaal 5,5 procent.

"Voor Europese beleggers zou het gunstig zijn als er iets meer rust op de markten komt en de volatiliteit afneemt", zo stelde investment manager Simon Wiersma van ING. Een aanpassing van het Britse stimuleringsplan of het aftreden van de minister van Financiën, in combinatie met een renteverhoging door de Bank of England en de Europese Centrale Bank zou volgens hem kunnen helpen.

"Wie had er voor vorige week vrijdag gedacht dat de impact van het politieke beleid in Londen zo groot zou zijn op de wereldwijde financiële markten?", aldus Wiersma.

De Britse premier Liz Truss en de Britse minister van financiën Kwasi Kwarteng hebben vandaag een ongebruikelijk onderhoud met het Office for Budget Responsibility.

De Britten maakten over het tweede kwartaal een groei van de economie op kwartaalbasis bekend van 0,2 procent, terwijl in de voorlopige metingen een min werd vastgesteld van 0,1 procent.

Frankrijk meldde vrijdag een daling van de consumentenprijzen over september van 0,5 procent op maandbasis. Op jaarbasis bleef de inflatie met 5,6 procent onder de verwachting van 6,1 procent en de inflatie van 5,8 procent in augustus.

De consumentenprijzen in de eurozone zijn in september met 10,0 procent gestegen. In augustus was de prijsstijging nog 9,1 procent. De kerninflatie, voor de ECB een belangrijke graadmeter, bedroeg in september 4,8 procent op jaarbasis. Dit was in augustus 4,3 procent. Deze data overstegen de prognoses van 9,7 procent voor de inflatie en 4,7 procent voor de kerninflatie op jaarbasis. Op maandbasis stegen de prijzen met 1,2 procent en de kernprijzen met 1,0 procent.

Ook in de VS zijn de consumentenprijzen weer opgelopen, bleek vanmiddag uit de PCE-inflatie over augustus.

Vrijdag werd ook bekend dat de Russische president Vladimir Poetin Oekraïne oproept om aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. Dit doet hij op de dag dat vier regio's in Oekraïne worden geannexeerd door Rusland. Die annexatie volgde op in de haast georganiseerde referenda die in grote delen van de wereld niet worden erkend.

"Dat Rusland het militaire conflict wil beëindigen is goed nieuws", vindt marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. Al denkt de analist niet dat het Westen heel vlot zal reageren op de uitnodiging van Poetin.

De euro/dollar handelde op 0,9797. WTI-olie daalde een procent aan waarde en kostte vrijdag rond 80,50 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws

In Frankfurt viel vastgoedbedrijf Vonovia op, met een winst van ruim 5,5 procent. Grootste daler in de DAX was Puma, met een verlies van bijna 6 procent. Adidas daalde ruim 4 procent. Concurrent Nike kwam met wisselvallige cijfers.

In Parijs deed Unibail-Rodamco-Westfield goede zaken, met een plus van meer dan 6 procent. Orange was hekkensluiter in de CAC 40 en leverde een half procent in. De verliezen bleven verder beperkt.

Roy Jakobs is benoemd tot de nieuwe CEO van Philips. Dit gebeurde vrijdag op een buitengewone aandeelhoudersvergadering die Philips organiseerde. Jakobs is daarmee de opvolger van Frans van Houten, die 12 jaar aan het roer stond bij Philips. Het aandeel Philips steeg ruim 2 in Amsterdam.

ABN AMRO steeg 3 procent na een koopaanbeveling van Goldman Sachs.

Financials deden het vrijdag sowieso goed. ING steeg bijna 3 procent. Deutsche Bank won bijna een procent en BNP Paribas won zo'n 2,5 procent.

Wall Street

Rond het slot in Europa noteerden de Amerikaanse beurzen verdeeld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

VGP stelt closing joint venture met Allianz uit

(ABM FN) VGP heeft de closing van de joint venture met Allianz Real Estate uitgesteld vanwege de volatiele marktomstandigheden. Dit maakte VGP vrijdagavond bekend.

De closing van de Europa Joint Venture stond gepland voor november.

"De huidige beperkte prijstransparantie maakt het moeilijk om tot een overeenkomst te komen, daarom laten wij de volatiliteit in de markt liever eerst bezinken voordat wij een transactie afronden", zei CEO Jan Van Geet van VGP in een toelichting.

VGP verwacht dat de transactie voor de VGP Park München joint venture vóór het einde van het jaar zal worden afgerond. Een beslissing over de timing van de initiële closing van de Europa portefeuille wordt volgend jaar verwacht. Tot die tijd zijn bankfinancieringsfaciliteiten beschikbaar. VGP zegt alle financieringsmogelijkheden te evalueren.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Correctie: VGP uitblinker op groene Brusselse beurs

(ABM-FN) De Brusselse beurs is vrijdag in het groen gesloten, wat meteen ook de laatste handelsdag van de maand september was en van het derde kwartaal.

Mede dankzij de opleving van de vastgoedaandelen herstelde de Bel20 zich met 1,4 procent tot 3.370 punten.

De sterindex sloot op een positieve noot na een rampzalige septembermaand, waarin de index door het gewicht van zijn vastgoedcomponenten zwaar in het rood ging.

Vandaag was er een opleving van deze aandelen, waarbij de vier vastgoedaandelen in de Bel20 ook de vier sterkste stijgers waren. Maar ook elders op de Brusselse beurs was vastgoed de uitblinker, met Montea als goed voorbeeld.   Het positieve sentiment van de aandelenmarkten vrijdag ging hand in hand met een daling van de obligatierente. De Duitse Bund daalde tot 2,08 procent, na een hoogtepunt van 2,32 procent eerder in de week.
Die rentedaling op vrijdag lijkt wellicht haaks te staan op de macro-economische cijfers van vandaag, die een verdere inflatiestijging in de eurozone in september lieten zien, wat de ECB alle ruimte geeft om de rente nog verder te verhogen.

De inflatie in de eurozone is in september opgelopen tot 10,0 procent, tegenover 9,1 procent in augustus.

In een interview met ABM Financial News zegt econoom Bernard Keppenne van CBC Bank dat de belangrijkste oorzaak achter de daling van de rente de marktinterventie van de Bank of England op woensdag is.

Geconfronteerd met de stijgende rente op Britse staatsobligaties heeft de BoE in te grijpen door obligaties op te kopen in een poging om de financiële stabiliteit terug te brengen.

Tegelijkertijd hebben "handelaren het gevoel dat de stijging aan het begin van de week overdreven is", aldus de hoofdeconoom van CBC Bank, "wat dus leidt tot een kleine afname van de rente."

En ook in Amerika daalde de rente. De tienjaarsrente stond aan het eind van de dag op 3,7 procent, tegen meer dan 4 procent halverwege de week.

Op Wall Street daalde Nike met 12 procent. Hoewel de omzet en winst van de sportartikelenfabrikant in het laatste kwartaal de verwachtingen overtroffen, zag de fabrikant van sportartikelen de marges onder druk staan als gevolg van hogere transportkosten, kortingen en de effecten van een hogere dollar.

De euro/dollar stond aan het begin van de avond 0,5 procent lager op 0,98.

De prijs voor een vat Brent ruwe olie steeg licht tot 88,60 dollar per vat. De Nederlandse TTF, de benchmark voor aardgas in Europa, daalde met 9 procent tot 185 euro per megawattuur (MWh). De EU-ministers van energie hebben noodmaatregelen goedgekeurd om de stijgende energieprijzen aan te pakken.  

Stijgers en dalers

Binnen de hoofdindex was VGP de grootste stijger op vrijdag met een koerswinst van 6,1 procent.

Colruyt sloot licht hoger na de pandoering van gisteren, ondanks dat het aandeel vrijdag ex-dividend noteerde. Gecorrigeerd voor het dividend won het aandeel 7,3 procent.

Solvay steeg met 2,1 procent naar 79,60 euro. Deutsche Bank verlaagde het koersdoel voor het aandeel van 120,00 naar 110,00 euro, maar behield het koopadvies. De analisten van de bank blijven positief gestemd voor het lopende jaar, maar voorspellen dat het lastiger wordt voor het Belgische chemiebedrijf in 2023.

ING verlaagde het koersdoel voor D'Ieteren van 216,00 naar 208,00 euro, met een ongewijzigd koopadvies. De analist verwacht dat de holding in 2022 een goed jaar zal hebben, maar tussen nu en volgend jaar zal het waarschijnlijk minder makkelijk gaan. Het aandeel won 4,8 procent tot 145,3  euro.

Opmerkelijk is dat Elia de grootste daler was, met een daling van 1,1 procent.

In de BelMid index viel vooral Montea op, dat 11 procent won, op de voet gevolgd door Home Invest Belgium, een andere speler in de sector.

Xior steeg met meer dan 7,3 procent. De specialist in studentenvastgoed kondigde aan de resterende belangen in twee joint ventures te hebben verworven.

Bij de kleinere BelSmall-aandelen maakte Nextensa een sprong van 10 procent, terwijl Unifiedpost 1,3 procent daalde.

Naar aanleiding van zijn halfjaarcijfers op donderdagavond won Warehouses Estates Belgium 3,8 procent.

Floridienne steeg ook met meer dan 8,3 procent, na een omzetgroei van 48 procent in de eerste zes maanden van het jaar.

Wall Street

De S&P500 won 0,1 procent terwijl de technologie-index Nasdaq 0,5 procent won.

Correctie: om titel aan te passen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Aedifica uitblinker op groene Brusselse beurs

(ABM FN)De Brusselse beurs is vrijdag in het groen gesloten, wat meteen ook de laatste handelsdag van de maand september was en van het derde kwartaal.

Mede dankzij de opleving van de vastgoedaandelen herstelde de Bel20 zich met 1,4 procent tot 3.370 punten.


De sterindex sloot op een positieve noot na een rampzalige septembermaand, waarin de index door het gewicht van zijn vastgoedcomponenten zwaar in het rood ging.

Vandaag was er een opleving van deze aandelen, waarbij de vier vastgoedaandelen in de Bel20 ook de vier sterkste stijgers waren. Maar ook elders op de Brusselse beurs was vastgoed de uitblinker, met Montea als goed voorbeeld.   Het positieve sentiment van de aandelenmarkten vrijdag ging hand in hand met een daling van de obligatierente. De Duitse Bund daalde tot 2,08 procent, na een hoogtepunt van 2,32 procent eerder in de week.
Die rentedaling op vrijdag lijkt wellicht haaks te staan op de macro-economische cijfers van vandaag, die een verdere inflatiestijging in de eurozone in september lieten zien, wat de ECB alle ruimte geeft om de rente nog verder te verhogen.

De inflatie in de eurozone is in september opgelopen tot 10,0 procent, tegenover 9,1 procent in augustus.

In een interview met ABM Financial News zegt econoom Bernard Keppenne van CBC Bank dat de belangrijkste oorzaak achter de daling van de rente de marktinterventie van de Bank of England op woensdag is.

Geconfronteerd met de stijgende rente op Britse staatsobligaties heeft de BoE in te grijpen door obligaties op te kopen in een poging om de financiële stabiliteit terug te brengen.

Tegelijkertijd hebben "handelaren het gevoel dat de stijging aan het begin van de week overdreven is", aldus de hoofdeconoom van CBC Bank, "wat dus leidt tot een kleine afname van de rente."

En ook in Amerika daalde de rente. De tienjaarsrente stond aan het eind van de dag op 3,7 procent, tegen meer dan 4 procent halverwege de week.

Op Wall Street daalde Nike met 12 procent. Hoewel de omzet en winst van de sportartikelenfabrikant in het laatste kwartaal de verwachtingen overtroffen, zag de fabrikant van sportartikelen de marges onder druk staan als gevolg van hogere transportkosten, kortingen en de effecten van een hogere dollar.

De euro/dollar stond aan het begin van de avond 0,5 procent lager op 0,98.

De prijs voor een vat Brent ruwe olie steeg licht tot 88,60 dollar per vat. De Nederlandse TTF, de benchmark voor aardgas in Europa, daalde met 9 procent tot 185 euro per megawattuur (MWh). De EU-ministers van energie hebben noodmaatregelen goedgekeurd om de stijgende energieprijzen aan te pakken.  

Stijgers en dalers

Binnen de hoofdindex was VGP de grootste stijger op vrijdag met een koerswinst van 6,1 procent.

Colruyt sloot licht hoger na de pandoering van gisteren, ondanks dat het aandeel vrijdag ex-dividend noteerde. Gecorrigeerd voor het dividend won het aandeel 7,3 procent.

Solvay steeg met 2,1 procent naar 79,60 euro. Deutsche Bank verlaagde het koersdoel voor het aandeel van 120,00 naar 110,00 euro, maar behield het koopadvies. De analisten van de bank blijven positief gestemd voor het lopende jaar, maar voorspellen dat het lastiger wordt voor het Belgische chemiebedrijf in 2023.

ING verlaagde het koersdoel voor D'Ieteren van 216,00 naar 208,00 euro, met een ongewijzigd koopadvies. De analist verwacht dat de holding in 2022 een goed jaar zal hebben, maar tussen nu en volgend jaar zal het waarschijnlijk minder makkelijk gaan. Het aandeel won 4,8 procent tot 145,3  euro.

Opmerkelijk is dat Elia de grootste daler was, met een daling van 1,1 procent.

In de BelMid index viel vooral Montea op, dat 11 procent won, op de voet gevolgd door Home Invest Belgium, een andere speler in de sector.

Xior steeg met meer dan 7,3 procent. De specialist in studentenvastgoed kondigde aan de resterende belangen in twee joint ventures te hebben verworven.

Bij de kleinere BelSmall-aandelen maakte Nextensa een sprong van 10 procent, terwijl Unifiedpost 1,3 procent daalde.

Naar aanleiding van zijn halfjaarcijfers op donderdagavond won Warehouses Estates Belgium 3,8 procent.

Floridienne steeg ook met meer dan 8,3 procent, na een omzetgroei van 48 procent in de eerste zes maanden van het jaar.

Wall Street

De S&P500 won 0,1 procent terwijl de technologie-index Nasdaq 0,5 procent won.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met maandag 10 oktober 2022.

MAANDAG 03 OKTOBER 2022

09:00 Iep Invest - Ex-dividend

DINSDAG 04 OKTOBER 2022

09:00 Ageas - Ex-dividend

WOENSDAG 05 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

DONDERDAG 06 OKTOBER 2022

10:00 Colruyt - BAVA

VRIJDAG 07 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

MAANDAG 10 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

FSMA vermoedt marktmanipulatie bij Nyrstar

(ABM FN) Nyrstar NV heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan marktmanipulatie waarop de beurswaakhond FSMA besloten heeft om naar het Antwerpse parket te stappen. Dit meldde de toezichthouder vrijdagmiddag.

Dat de FSMA naar het parket stapt is het resultaat van een langdurig onderzoek van de beurstoezichthouder.

"Op 30 september 2022 heeft het directiecomité van de FSMA, na beraadslaging over de gevolgen die het wenst te geven aan het definitieve verslag van de auditeur van de FSMA over mogelijke inbreuken op de financiële wetgeving door Nyrstar NV, beslist tegen Nyrstar NV een procedure in te stellen die tot de oplegging van een administratieve geldboete kan leiden."

Die boete kan zowel worden opgelegd aan de rechtspersoon als "aan de natuurlijke personen die hebben deelgenomen aan de beslissing om, voor rekening van de rechtspersoon, de activiteiten uit te voeren die de marktmanipulatie vormen."

De toezichthouder wees onder meer op de informatieverstrekking over de relatie van Nyrstar met Trafigura, de solvabiliteit en liquiditeit en de herontwikkeling van de zinksmelterij in Port Pirie.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Amerikaans consumentenvertrouwen stijgt licht

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in september licht verbeterd, maar minder sterk dan uit een voorlopig cijfer bleek. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen verbeterde tot 58,6. Dat was 58,2 eind augustus. Bij voorlopige data kwam nog een vertrouwenscijfer van 59,5 uit de bus voor de maand september.

Over de huidige staat van de economie waren de ondervraagden positiever. Deze deelindex steeg van 58,6 tot 59,7. De verwachtingsindex bleef staan op 58,0.

De inflatieverwachtingen voor de komende 12 maanden en 5 jaar kwamen uit op respectievelijk 4,7 en 2,7 procent, van 5,0 en 3,0 procent in augustus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Marleen Groen

Bedrijvigheid Chicago krimpt

(ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de regio Chicago is in september omgeslagen van een groei naar krimp. Dit meldde MNI vrijdag.
 
De inkoopmanagersindex van MNI daalde van 52,2 in augustus naar 45,7 in september.

Een indexcijfer hoger dan 50 wijst op toenemende economische activiteit. Daarentegen betekent een indexcijfer lager dan 50 dat er sprake is van economische krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Valuta: Britse pond toch weer onder druk

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond is vrijdag na een aanvankelijke opleving toch weer onder druk komen te staan, nadat de ontmoeting van de Britse premier Liz Truss en de Britse minister van financiën Kwasi Kwarteng met het Office for Budget Responsibility niets heeft opgeleverd. Dat gaf marktanalist Stefan Koopman van Rabobank vrijdag aan tegenover ABM Financial News.

"Het OBR kan worden vergeleken met ons CPB en deze moet in de tweede helft van november de data aanleveren voor de economische bespiegelingen. De organisatie had Truss gevraagd om de implicaties van de vorige week vrijdag aangekondigde belastingverlagingen, maar kreeg deze niet. Dat lijkt op de markt onverschillig over te komen en dat is mogelijk nog kwalijker dan de stevige gevolgen die de verruimingen kunnen hebben. Wij denken dat de komende weken er alsnog de nodige informatie naar buiten zal komen", aldus Koopman.

Het pond daalde vrijdag 0,4 procent naar 1,1079 dollar na eerder op de dag nog boven de 1,12 dollar te hebben genoteerd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Poetin roept op tot onderhandelen

(ABM FN) De Russische president Vladimir Poetin heeft Oekraïne opgeroepen om aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. Dit melden verschillende internationale media.

Dit doet hij op de dag dat vier regio's in Oekraïne worden geannexeerd door Rusland. Die annexatie volgde op in de haast georganiseerde referenda die in grote delen van de wereld niet worden erkend.

Eerder deze week presenteerde Europa daarom een achtste pakket met sancties.

"Vorige week heeft Rusland de invasie van Oekraïne naar een nieuw niveau getild. De schijnreferenda die in de door Rusland bezette gebieden werden georganiseerd, zijn een illegale poging om land in te pikken en de internationale grenzen met geweld te veranderen. De mobilisatie en de dreiging van Poetin om kernwapens te gebruiken zijn verdere stappen op het pad van escalatie", zei Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, woensdag.

"Dat Rusland het militaire conflict wil beëindigen is goed nieuws", vindt marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. Al denkt de analist niet dat het Westen heel vlot zal reageren op de uitnodiging van Poetin.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Wall Street koerst af op vlakke opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een min of meer onveranderde opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

Daarmee lijken de Amerikaanse aandelenmarkten wat te kalmeren en iets van hun verliezen goed te maken na een volatiele handelsweek, waarbij ook de obligatierentes stabiliseerden na een turbulente week.

De handel zal volgens marktvolgers vrijdag waarschijnlijk ook worden beïnvloed door het herbalanceren van de portefeuilles, aangezien vandaag het derde kwartaal ten einde lopen.

De S&P 500 ligt op koers om het kwartaal af te sluiten met een daling van bijna 4 procent, waarmee het koersverlies sinds het begin van dit jaar uitkomt op circa 24 procent. "Het voelde een beetje als een ritje in een achtbaan", zei marktanalist Ann Miletti van Allspring Global Investments over het afgelopen kwartaal. "Veel van wat de markt of investeerders aan het begin van het kwartaal voorspelden, is anders uitgepakt", zei ze.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de persoonlijke inkomens in augustus conform de verwachting zijn gestegen met 0,3 procent, terwijl de persoonlijke uitgaven stegen met 0,4 procent. Hier rekende de markt op een stijging van 0,3 procent.

De PCE kernprijsindex steeg op maandbasis met 0,6 procent. Een maand eerder was er sprake van een pas op de plaats. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 4,9 procent, tegen 4,7 procent een maand eerder. "Dat betekent dat de Fed meer reden heeft om de rentes verder te verhogen", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. 

Later op de dag volgen nog de inkoopmanagersindex van Chicago en het consumentenvertrouwen in september.

De euro/dollar noteerde op 0,9764. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 0,9821 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 0,9814 op de borden.

De olieprijs noteerde vrijdag tot 1,0 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Micron Technology noteerde voorbeurs 0,8 procent hoger. De maker van geheugenchips zei zich te willen herstellen van een neerwaartse cyclus in de markt. Het bedrijf is van plan in het lopend boekjaar 8 miljard dollar te investeren, wat 30 procent minder is dan een jaar eerder.

Meta noteerde voorbeurs 0,2 procent hoger. CEO Mark Zuckerberg waarschuwde werknemers donderdag dat er een herstructurering en een wervingsstop voor personeel komt. Dat Meta in de kosten wil snijden, werd vorige week al gemeld door The Wall Street Journal. De zakenkrant schreef toen dat Meta de kosten met minimaal 10 procent wil terugbrengen.

Nike verloor voorbeurs maar liefst 11,6 procent. De omzet en winst van de sportartikelenfabrikant in het afgelopen kwartaal hebben de verwachtingen overtroffen, maar de aandelenkoers daalde, omdat de marges een tik kreeg door hogere transportkosten, verleende kortingen en de effecten van een duurdere dollar.  

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 2,1 procent lager op 3.640,47 punten. De Dow Jones index eindigde 1,5 procent in het rood op 29.225,61 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 2,8 procent tot 10.737,51 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Amerikaanse kerninflatie verder omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse kerninflatie is in augustus op jaarbasis iets sterker gestegen dan verwacht. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De PCE kernprijsindex steeg met 0,6 procent op maandbasis. Een maand eerder was er een pas op de plaats. De verwachting van economen lag op een toename van de index met 0,5 procent.

Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 4,9 procent, een stijging ten opzichte van de 4,7 procent in juli. Economen hadden voor augustus 4,7 procent voorzien.

De Federal Reserve beschouwt de kernprijzenindex als de belangrijkste graadmeter voor de inflatie en als leidraad voor het monetaire beleid.

De reguliere PCE inflatie bedroeg 6,2 procent op jaarbasis in augustus. Dat was een maand eerder 6,4 procent.

De inkomens van Amerikanen stegen op maandbasis met 0,3 procent tegen eveneens 0,3 procent een maand eerder, gelijk aan de verwachting van economen.

De consumentenbestedingen stegen met 0,4 procent in augustus, na een daling met 0,2 procent in juli op maandbasis. Ook hiervoor was een toename van 0,3 procent voorzien.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursupdate: Brussel levert iets van ochtendwinsten in

(ABM FN) De Brusselse beurs bleef vrijdagmiddag in het groen, hoewel de winsten wel iets terugvielen. Richting de klok van twee uur steeg de Bel20 0,5 procent tot 3.342,83 punten.

In de hoofdindex stijgt Cofinimmo met 3,1 procent, gevolgd door VGP met een koerswinst van 2,7 procent. Vastgoedaandelen hebben het de voorbije dagen erg lastig gehad en boeken nu een klein herstel.

Deutsche Bank verlaagde het koersdoel voor Solvay van 120 naar 110 euro, maar herhaalde het koopadvies. De analist blijft positief voor dit jaar, maar verwacht dat het Belgische chemiebedrijf het in 2023 moeilijk krijgt. Het aandeel stijgt 0,3 procent. 

ING verlaagde het koersdoel voor D'Ieteren, van 216 naar 208 euro, met een ongewijzigde koopadvies. De analist verwacht dat de 2022 een goed jaar wordt, maar dat volgend jaar moeilijker wordt. Het aandeel D'Ieteren wint 0,6 procent.

Het aantal dalers is beperkt. Elia staat onderaan in de Bel20 met een verlies van 0,8 procent. 

In de BelMid stijgt Montea 5,0 procent, terwijl Atenor 1,6 procent daalt.

Xior heeft de joint ventures XL Fund en Mosquera nu volledig in handen. Het aandeel stijgt 4,2 procent. 

Bij de kleinere BelSmall-aandelen schrijft Balta 4,8 procent bij, terwijl Unifiedpost 2,2 procent daalt. 

Warehouses Estates Belgium stijgt 0,6 procent, nadat het donderdagavond halfjaarcijfers publiceerde. 

Floridienne vliegt 8,3 procent omhoog, nadat het donderdagavond een omzetgroei van liefst 48 procent rapporteerde. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Obligaties: rentes dalen

(ABM FN) De Europese obligatierentes dalen aan het einde van de week, nadat ze halverwege de week nog op het hoogste niveau in tien jaar noteerden.

De Duitse Bund daalt vrijdag tot 2,08 procent, na een piek op 2,32 procent op woensdag.

De Belgische tienjaarsrente daalt ook met 20 basispunten ten opzichte van het hoogtepunt van eerder deze week, naar 2,74 procent.

Deze dalingen ogen wellicht vreemd, na de macrocijfers van donderdag en vrijdag, waaruit bleek dat de inflatie in de eurozone in september verder is toegenomen.

Dit geeft de Europese Centrale Bank immers de ruimte om de rente de komende weken en maanden aanzienlijk verder te verhogen.

In een gesprek met ABM Financial News meent econoom Bernard Keppenne van CBC Banque dat de belangrijkste oorzaak achter de daling van de rente te maken heeft met de marktinterventie door de Bank of England op woensdag.

Geconfronteerd met de stijgende obligatierente heeft de BoE ingegrepen door weer obligaties op te kopen, om zo de financiële stabiliteit terug te brengen, met name voor de pensioenfondsen.

Door deze interventie daalde het rendement op de 30-jarige Gilt met 110 basispunten, en die beweging zette de hele Europese obligatiemarkt vervolgens in beweging.

Tegelijkertijd hebben "handelaren het gevoel dat de stijging aan het begin van de week overdreven was", aldus de hoofdeconoom van CBC Bank, "wat dus resulteert in een kleine neerwaartse bijstelling".

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Matthieu Hellin

Europese beurzen in de plus rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger nu beleggers het gegund lijkt even op adem te komen.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een plus van 1,4 procent op 387,00 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,7 procent naar 12.069,30 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 1,1 procent met een stand van 5.739,13 punten. De Britse FTSE steeg vrijdag 0,7 procent naar 6.931,02 punten.

"Voor Europese beleggers zou het gunstig zijn als er iets meer rust op de markten komt en de volatiliteit afneemt", zo stelde investment manager Simon Wiersma van ING. Een aanpassing van het Britse stimuleringsplan of het aftreden van de minister van Financiën, in combinatie met een renteverhoging door de Bank of England en de Europese Centrale Bank zou volgens hem kunnen helpen.

"Wie had er voor vorige week vrijdag gedacht dat de impact van het politieke beleid in Londen zo groot zou zijn op de wereldwijde financiële markten?"

De Britse premier Liz Truss en de Britse minister van financiën Kwasi Kwarteng hebben vandaag een ongebruikelijk onderhoud met het Office for Budget Responsibility’s.

De Fransen maakten vrijdag een daling van de consumentenprijzen over september bekend van 0,5 procent op maandbasis. Op jaarbasis bleef de inflatie met 5,6 procent onder de verwachting van 6,1 procent en de inflatie van 5,8 procent in augustus. De consumentenprijzen in de eurozone zijn in september met 10,0 procent gestegen. In augustus was de prijsstijging nog 9,1 procent. De kerninflatie, voor de ECB een belangrijke graadmeter, bedroeg in september 4,8 procent op jaarbasis. Dit was in augustus 4,3 procent. Deze data overstegen de prognoses van 9,7 procent voor de inflatie en 4,7 procent voor de kerninflatie op jaarbasis. Op maandbasis stegen de prijzen met 1,2 procent en de kernprijzen met 1,0 procent.

De Britten maakten over het tweede kwartaal een groei van de economie op kwartaalbasis bekend van 0,2 procent, terwijl in de voorlopige metingen een min werd vastgesteld van 0,1 procent.

De Duitse werkloosheid bleef stabiel op 5,5 procent in september.

Verder komen vanmiddag in de Verenigde Staten ook inflatiecijfers naar buiten, samen met de inkomens  en bestedingen in augustus, gevolgd door de inkoopmanagersindex van Chicago voor september en de vertrouwensindex van de universiteit van Michigan in een definitieve versie.

Sprekers zijn vrijdag bestuurder van de Federal Reserve Michelle Bowman, bestuurder van de Europese Centrale Bank Isabel Schnabel over inflatiebestrijding en de voorzitter van de Fed van Richmond Thomas Barkin.

Olie werd vrijdag duurder. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,6 procent in het groen op 81,94 dollar, terwijl voor een november-future Brent 88,03 dollar werd betaald, een stijging van 0,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 0,9776. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 0,9795 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 0,9801 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

De koersborden in Parijs en Frankfurt oogden vrijdag een stuk rustiger dan eerder deze week. Koplopers in Frankfurt zijn Siemens Healthineers en Fresenius. Sectorgenoten Puma en Adidas leveren juist in.

In Parijs is Unibail-Rodamco een uitblinker, gevolgd door Alstom. STMicroelectronics blijft achter. Ook in Amsterdam hebben de halfgeleiders het moeilijk. Besi en ASML verliezen bijna een procent en ASMI zelfs meer dan 2 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,8 procent in het groen.

De S&P500 daalde donderdag op het slot 2,1 procent tot 3.640,47 punten. De Dow Jones-index daalde 2,1 procent tot 29.225,61 punten en technologie-index Nasdaq zakte 2,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursupdate: Brussel in het groen

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdagochtend weer gestegen, nadat de markten eerder deze week zwaar onder druk stonden. 

Richting het einde van de voormiddag steeg de Bel20 0,9 procent tot 3.353,62 punten. 

“Nu we aan het einde komen van een tumultueuze maand op de financiële markten, hebben beleggers de afgelopen 24 uur weinig tekenen van respijt gezien”, aldus Jim Reid, econoom bij Deutsche Bank. 

“Tenzij er vandaag een enorme ommekeer komt, zijn de S&P 500 en STOXX 600 op weg naar hun derde opeenvolgende kwartaaldaling, iets wat geen van beide indexen is overkomen sinds de financiële crisis”, merkte de econoom van Deutsche Bank op. 

Het belangrijkste cijfer van de dag is de voorlopige inflatie in de eurozone in september. De afgelopen dagen hebben verschillende landen van de monetaire unie, waaronder België, recordhoge inflatiecijfers gepubliceerd, waarbij de inflatie in Nederland bijvoorbeeld meer dan 17 procent bedroeg.

Dit wijst er volgens Bernard Keppenne, hoofdeconoom bij CBC Banque, op dat er in Europa nog geen sprake is van een inflatiepiek. De inflatie in de eurozone bedroeg 10 procent, terwijl de markt op 9,7 procent rekende, tegen 9,1 procent in augustus.

Dit “blijft druk uitoefenen op de centrale banken en daarmee op de aandelenmarkten”, aldus Keppenne. Hij meent dat een renteverhoging van 75 basispunten door de Europese Centrale Bank in oktober “het minimale” is. 

Een ander cijfer dat nauwlettend zal worden gevolgd is de zogenaamde PCE-inflatie in de VS, die vanmiddag wordt gepubliceerd. De PCE is een maatstaf voor de inflatie die deel uitmaakt van de officiële consumentenprijsindex (CPI). Deze index is de afgelopen maanden een nauwlettend in de gaten gehouden macro-economisch cijfer geworden vanwege het belang ervan voor de Federal Reserve.

De euro/dollar noteerde op 0,9834. 

Stijgers en dalers

In de hoofdindex stijgt VGP met 2,5 procent, gevolgd door Aedifica met een koerswinst van 2,1 procent. Vastgoedaandelen hebben het de voorbije dagen erg lastig gehad en boeken nu een klein herstel.

Deutsche Bank verlaagde het koersdoel voor Solvay van 120 naar 110 euro, maar herhaalde het koopadvies. De analist blijft positief voor dit jaar, maar verwacht dat het Belgische chemiebedrijf het in 2023 moeilijk krijgt. Het aandeel stijgt 1,0 procent. 

ING verlaagde het koersdoel voor D'Ieteren, van 216 naar 208 euro, met een ongewijzigde koopadvies. De analist verwacht dat de 2022 een goed jaar wordt, maar dat volgend jaar moeilijker wordt. Het aandeel D'Ieteren wint 1,5 procent.
Het aantal koersdalingen is beperkt. Proximus staat onderaan in de Bel20 met een verlies van 0,9 procent. 

In de BelMid stijgt Fagron 4,6 procent, terwijl Econocom 1,6 procent daalt.

Xior heeft de joint ventures XL Fund en Mosquera nu volledig in handen. Het aandeel stijgt 3,5 procent. 

Bij de kleinere BelSmall-aandelen schrijft Balta 4,8 procent bij, terwijl Sequana 4,1 procent daalt. 

Warehouses Estates Belgium stijgt 2,2 procent, nadat het donderdagavond halfjaarcijfers publiceerde. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Inflatie eurozone loopt verder op

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de eurozone zijn in september met 10,0 procent gestegen. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Eurostat.

In augustus was de prijsstijging nog 9,1 procent. En in september 2021 was dit nog maar 3,4 procent.  

De kerninflatie, voor de ECB een belangrijke graadmeter, bedroeg in september 4,8 procent op jaarbasis. Dit was in augustus 4,3 procent.

Op maandbasis stegen de prijzen met 1,2 procent en de kernprijzen met 1,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Omzet Belgische industrie daalt

(ABM FN) De omzet in de Belgische industrie is in juli gedaald. Dit bleek vrijdag uit de voorlopige cijfers van Statbel. 

De index voor de seizoensgezuiverde industriële omzet daalde op maandbasis met 1,0 procent. 

Op jaarbasis was er in juli wel nog altijd sprake van een omzetstijging van 26,5 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel ING

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft vrijdag het koersdoel voor ING verhoogd van 13,50 naar 14,00 euro bij handhaving van het Outperform advies.

Analisten van de Zwitserse zakenbank pasten recent nog hun ramingen aan voor sectorgenoten van ING op basis van de hogere rentes, inflatie en kredietkosten. Vrijdag werden dan ook de verwachtingen voor ING aangepast.

Op korte termijn verwacht Credit Suisse dat ING minder gevoelig is voor de rentes, terwijl factoren als kostenbesparingen en een grote hoeveelheid uitstaande hypotheekleningen bij ING slechts een beperkte rol zullen spelen.

Credit Suisse ziet bovendien ruimte voor een inkoopprogramma van eigen aandelen in het vierde kwartaal van dit jaar, als de aandelenkoers wat lager staat. Dit zal de koers ondersteunen, zo denken de analisten. 

Zij verlaagden de ramingen voor de winst per aandeel voor 2023 met 7 procent, maar verhoogde deze voor 2024 met 6 procent. Als gevolg kwam Credit Suisse tot een hoger koersdoel.

Het aandeel ING steeg vrijdagochtend met 1,9 procent tot 8,78 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Duitse werkloosheid blijft stabiel

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal werklozen in Duitsland is in september ten opzichte van augustus min of meer stabiel gebleven. Dat meldde het Federale Arbeidsbureau vrijdag.

Het voor seizoensinvloeden aangepaste werkloosheidspercentage kwam deze maand uit op 5,5 procent, gelijk aan het percentage in augustus.

In september liep het voor seizoensinvloeden aangepaste aantal werklozen met 14.000 op, na een toename in augustus met 26.000 op maandbasis. Dat is wel minder dan de verwachte plus van 20.000 in september.

In totaal zaten er in september 2,486 miljoen Duitsers zonder baan. In augustus waren dit er 2,547 miljoen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursblik: ING verlaagt koersdoel D’Ieteren

(ABM FN) ING heeft het koersdoel voor D’Ieteren verlaagd van 216,00 naar 208,00 euro, maar herhaalde het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist David Vagman van ING. 

Het feit dat D’Ieteren de outlook voor dit jaar verhoogde en de meeste activiteiten een dubbelcijferige omzetgroei boeken, heeft het defensieve profiel van de holding nog eens verstevigd, vindt Vagman.

ING verhoogde de taxaties voor de winst per aandeel voor dit jaar met 9 procent, en voorziet dat de winst voor belastingen met 41 procent zal stijgen. De holding rekent zelf op een stijging van minimaal 35 procent. D’Ieteren is één van de weinigen die in de tweede jaarhelft een combinatie van omzetgroei en hogere marges weet te bieden.

Voor 2023 heeft de analist zijn winsttaxaties met 4 procent verhoogd, met een omzetgroei van 11 procent. Vagman verwacht voor volgend jaar wel volumedruk en ook de margegroei zal minder worden of zelfs omslaan in een daling. 

Het koersdoel werd verlaagd vanwege de verwachting dat de kapitaalkosten voor D’Ieteren zullen stijgen. Ook keek Vagman naar de waarderingen van sectorgenoten, die lager liggen.

D’Ieteren blijft volgens de analist een goed aandeel om in te beleggen, nu de economie het zwaar heeft. 

Het aandeel D’Ieteren steeg vrijdag 1,4 procent tot 140,50 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Beursupdate: Brussel hoger van start

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdag hoger van start gegaan. Kort na de beursbel steeg de Bel20 0,6 procent tot 3.344,20 punten. 

In de hoofdindex herstelt Colruyt met een plus van 2,1 procent. Donderdag kelderde het aandeel nog met 23 procent na een winstwaarschuwing. 

Solvay wint 1,7 procent. Deutsche Bank verlaagde het koersdoel voor het aandeel van 120 naar 110 euro, maar handhaafde het koopadvies. 

Alleen Elia noteert in het rood, met een verlies van 0,1 procent. 

In de BelMid wint IBA 1,8 procent, terwijl Euronav 1,4 procent inleverde. 

Bij de kleinere aandelen in de BelSmall stijgt Quest for Growth 5,6 procent. Biocartis laat 1,6 procent liggen. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Franse consumentenprijzen in september lager dan in augustus

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in september op maandbasis gedaald, en op jaarbasis nam de stijging af. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

De prijzen daalden afgelopen maand met 0,5 procent op maandbasis, na juist een stijging met 0,5 procent in augustus. De verwachting van economen lag op een afname van de prijzen met 0,1 procent. 

Op jaarbasis steeg het Franse prijspeil in september met 5,6 procent, na een plus van 5,9 procent in augustus. Hiervoor was de prognose 6,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Bel20 vermoedelijk vlak van start

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat vrijdag naar verwachting neutraal van start. Futures op de Euro Stoxx 50 index noteren ongeveer een uur voor de beursbel vrijwel onveranderd. 

De Brusselse beurs sloot donderdag opnieuw fors in het rood, waarbij de sterindex niet werd geholpen door de koersval van Colruyt. De Bel20 verloor 1,9 procent tot 3.325 punten en Colruyt daalde zelfs 23 procent.

In een nerveuze handel keken beleggers donderdag vooral naar inflatiecijfers, die renteverhogingen van centrale banken uitlokken en rendementen op staatsleningen aanjagen. 

De Duitse inflatie bleek in september op jaarbasis te zijn gestegen naar 10,0 procent. En in België nadert de inflatie inmiddels de piek uit de zomer van 1975, met een inflatie van 11,3 procent, maar de Spaanse consumentenprijzen daalden juist in september in vergelijking met augustus, met dank aan dalende grondstoffenprijzen.  

Vanochtend meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek dat de inflatie in Nederland volgens de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex in september is uitgekomen op 17,1 procent. In augustus was er volgens deze meting nog sprake van een inflatie van 13,7 procent.

Vandaag gaat om elf uur alle aandacht uit naar de voorlopige inflatie in de eurozone in september. Om half drie worden daarnaast in de VS de persoonlijke inkomens en PCE-inflatie in augustus vrijgegeven.

De PCE is een maatstaf van de inflatie die onderdeel is van de officiële consumentenprijsindex (CPI). Deze index is de laatste maanden uitgegroeid tot een scherp gevolgd macrocijfer vanwege het belang dat de Federal Reserve er aan hecht.

Door recent tegenvallende inflatiedata uit de VS zijn de Amerikaanse renteverwachtingen flink opgelopen, hetgeen zijn weerslag heeft op de markt voor staatsobligaties. Begin augustus rekenden beleggers nog op een flink afkoelende inflatie en bedroeg het rendement op de tienjarige Treasury net iets meer dan 2,5 procent. 

Na een ongekend snelle opmars noteerde de Amerikaanse tienjaars rente woensdag echter voor het eerst in 10 jaar kort boven de 4 procent, om vervolgens terug te vallen naar een rendement van 3,75 procent vanochtend.

In Italië komt bovenop de veel te hoge inflatie ook nog eens politieke onzekerheid, door de verkiezingswinst van Fratelli d’Italia. De Italiaanse tienjaarsrente steeg donderdag met 9 basispunten naar 4,67 procent. Begin augustus lag het rendement nog onder de drie procent.

Beleggers speculeren nu over het opnieuw opkopen van staatsobligaties door centrale banken, zoals de Bank of England woensdag al deed, hetgeen slechts kortstondig tot opluchting op de aandelenmarkten leidde. 

S&P op laagste stand 2022

Op Wall Street daalde hoofdgraadmeter S&P 500 donderdagavond met ruim twee procent naar het laagste niveau van 2022. Techbeurs Nasdaq gaf 2,8 procent prijs. 

Techgigant Apple was de gebeten hond met een koersverlies van 5 procent in de nasleep van berichten woensdag dat het plannen voor de verhoging van de iPhone-productie heeft geschrapt. 

Nabeurs overtrof sportkledingfabrikant Nike over het afgelopen kwartaal de omzet- en winstverwachtingen. De marges staan echter onder druk door onder meer hogere transportkosten en de dure dollar. Het aandeel verloor in de elektronische handel nabeurs meer dan negen procent. 

In Azië daalt de Nikkei index, waar toeleveranciers van Apple het zwaar te verduren hebben, vanochtend bijna twee procent. De Chinese beurzen dalen daarentegen slechts licht, terwijl de KOSPI index in Seoel zelfs nipt in het groen noteert. 

De olieprijs maakte donderdag een pas op de plaats, na een stijging van bijna 5 procent op woensdag, uit vrees voor de gevolgen van een orkaan in Florida, waardoor een deel van de olieproductie in de Golf van Mexico is stilgelegd.

Het muntpaar euro/dollar noteert vanochtend op 0,9819. Woensdag noteerde de euro na nieuws over de Nord Stream sabotage nog op een dieptepunt van 0,9540.

Bedrijfsnieuws

Deutsche Bank verlaagde het koersdoel voor Solvay van 120,00 naar 110,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies. Het koersdoel werd verlaagd vanwege de verwachting dat de kosten voor Solvay zullen stijgen. Het koopadvies werd herhaald, omdat er volgens de analist waarde in Solvay zit.

Warehouses Estates Belgium zag in de eerste zes maanden van 2022 de resultaten verbeteren. Netto boekte WEB een winst van 8,2 miljoen euro, tegen een winst van 5,1 miljoen euro een jaar geleden.

Floridienne ziet zijn activiteiten aanzienlijk groeien in de komende jaren. In het eerste halfjaar bedroeg de omzet van Floridienne 242,7 miljoen euro, een stijging van 47,5 procent. De EBITDA bedroeg 33,2 miljoen euro, een stijging met 9,7 miljoen euro ten opzichte van 30 juni 2021.

Kotmadam Xior nam XL Fund en Mosquera over. Xior gaf geen financiële details van beide transacties, maar zegt dat deze geen impact op de schuldgraad zullen hebben, aangezien de verplichting tot uitkoop reeds opgenomen is in de boeken.

Slotstanden Wall Street

De S&P500 daalde donderdag 2,1 procent tot 3.640,47 punten. De Dow Jones-index daalde 1,5 procent tot 29.225,61 punten en technologie-index Nasdaq zakte 2,8 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Solvay

(ABM FN) Deutsche Bank heeft vrijdag het koersdoel voor Solvay verlaagd van 120,00 naar 110,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies. 

Het koersdoel werd verlaagd vanwege de verwachting dat de kosten voor Solvay zullen stijgen. Het koopadvies werd herhaald, omdat er volgens de analist waarde in Solvay zit. 

Verder blikt analist Virginie Boucher-Ferte al uit naar de kwartaalcijfers van het chemiebedrijf, die op 3 november verwacht wordt. 

Volgens de analist heeft Solvay in het derde kwartaal 790 miljoen euro aan EBITDA gerealiseerd, ofwel 32 procent meer dan in het derde kwartaal vorig jaar, te danken aan hogere prijzen, gunstige wisselkoersen en iets hogere volumes. Dat compenseerde voor hogere inkoop- en transportkosten en energieprijzen.

Boucher-Ferte denkt dat Solvay bij de aanstaande kwartaalupdate de outlook voor dit jaar zal handhaven. Wel houdt zij rekening met een iets zwakker vierde kwartaal en mikt zij voor heel 2022 op een EBITDA van 2,89 miljard euro, min of meer in lijn met de outlook van Solvay zelf.

Voor 2022 verhoogde Boucher-Ferte de winsttaxatie licht, maar voor 2023 en 2024 ging die met 8 procent omlaag, als gevolg van lagere volumes en marges. Dat betekent volgens Deutsche Bank dat de EBITDA in 2023 met 14 procent daalt.

Het aandeel Solvay sloot donderdag op 78,00 euro. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Toch groei voor Britse economie

(ABM FN-Dow Jones) De Britse economie is in het tweede kwartaal van 2022 toch licht gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Dit bleek vrijdag uit de definitieve cijfers van het Office for National Statistics.

De Britse economie groeide met 0,2 procent op kwartaalbasis, terwijl aanvankelijk een daling van 0,1 procent werd gemeten.

Op jaarbasis groeide de Britse economie uiteindelijk met 4,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Avantium draagt nieuwe CFO voor

(ABM FN-Dow Jones) Avantium heeft per 1 januari volgend jaar een nieuwe CFO. Dit maakte de ontwikkelaar van bioplastics vrijdagochtend bekend.

Na goedkeuring van de benoeming als CFO begint Boudewijn van Schaïk officieel op 1 januari 2023 bij Avantium en volgt zo Bart Welten op, die om persoonlijke redenen terugtreedt. Welten blijft wel beschikbaar voor een overdracht.

De voordracht van Van Schaïk wordt op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 30 november van dit jaar te goedkeuring aan de aandeelhouders van de vennootschap voorgelegd.

Van Schaïk werkt momenteel bij SBM Offshore.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Xior neemt XL Fund en Mosquera over

(ABM FN) Xior heeft XL Fund en Mosquera overgenomen. Dit liet de kotmadam vrijdagochtend weten. 

XL Fund is een joint-venture waarin Xior al een participatie van 90 procent had. Op 23 september heeft de kotmadam een akkoord met vastgoedontwikkelaar LIFE bereikt om de resterende 10 procent over te nemen. 

Mosquera is een ander joint venture, die Xior samen met de uitbater van de Universidad Europea de Madrid opzette, en waarin Xior een belang van 80 procent had. Ook hier werden de resterende aandelen verworven. 

Xior gaf geen financiële details van beide transacties, maar zegt dat deze geen impact op de schuldgraad zullen hebben, aangezien de verplichting tot uitkoop reeds opgenomen is in de boeken.

Desinvesteringen

Xior benadrukte verder dat, zoals bij de halfjaarcijfers aangekondigd werd, zijn portefeuille wil optimaliseren. Daarvoor werd voor ongeveer 12,5 miljoen euro gebouwen geïdentificeerd. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Japans consumentenvertrouwen gedaald

(ABM FN-Dow Jones) Het Japanse consumentenvertrouwen is in september gedaald. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Japanse overheid.

De vertrouwensindex daalde van 32,5 in augustus naar 30,8 in september.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Japanse detailhandel verkoopt meer

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse detailhandelsverkopen zijn in augustus opnieuw gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Japanse overheid.

De verkopen stegen in augustus met 4,1 procent op jaarbasis. 

Een maand eerder was dit een stijging van 2,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Japanse industrie produceert meer

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse industrie heeft in augustus meer geproduceerd dan verwacht en de raming voor september werd ook nog eens flink verhoogd. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Japanse ministerie van handel en industrie.

Op maandbasis ging het in augustus om een stijging van 2,7 procent tegen een stijging met 0,8 procent in juli. De verwachting van economen lag op een toename van 0,2 procent.

Op jaarbasis steeg de productie in augustus met 5,1 procent, tegen een afname met 2,0 procent in juli. 

De verwachting voor september ligt op een stijging van de productie met 2,9 procent. Dat is flink meer dan de plus van 0,8 procent die vorige maand nog werd voorzien.

Voor oktober wordt gerekend op een nog iets sterkere groei van 3,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Chinese dienstensector groeit minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese dienstensector heeft in september de groei zien vertragen, terwijl de industrie juist weer licht groeide. Dit bleek vrijdag uit cijfers van Chinese overheid.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in september uit op 50,6, tegen 52,6 in augustus.

De inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie bleek vrijdag te zijn gestegen van 49,4 in augustus naar 50,1 in september. De verwachting van economen lag op 49,8.

Vrijdag bleek uit cijfers van S&P Global dat de Chinese industrie in september juist harder is gekrompen.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Ruim 617 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt momenteel op ruim 617 miljoen. Dit blijkt vrijdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In Nederland ligt het aantal besmettingen op 8.532.760 tegen 8.520.464. Het verschil tussen deze twee cijfers is groter dan een week eerder kon worden vastgesteld. In België staat het aantal besmettingen op 4.544.505 tegen 4.525.931, waaruit blijkt dat ook hier het verschil op weekbasis oploopt en zelfs meer dan in Nederland.

De Verenigde Staten lopen met het aantal geregistreerde gevallen nog altijd ver voorop en gaan richting de 96,4 miljoen.

In Japan zijn de afgelopen 28 dagen bijna 2,2 miljoen besmettingen gemeld. Japan heeft nu in totaal 21,1 miljoen besmettingen geregistreerd.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met meer dan 35,5 miljoen. Duitsland telt meer dan 33,3 miljoen coronagevallen. Het Verenigd Koninkrijk noteert 23,9 miljoen besmettingen.

Italië heeft meer dan 22,4 miljoen besmettingen geregistreerd, terwijl Spanje nu meer dan 13,4 miljoen besmettingen telt.

In China staat het aantal officieel geregistreerde gevallen op meer dan 2,75 miljoen, ongeveer gelijk aan een week geleden. In 28 dagen is dit aantal met met bijna 250.000 toegenomen.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd meer dan 6,5 miljoen mensen aan het virus overleden. Het aantal toegediende vaccinaties komt uit op meer dan 9 miljard, een aanzienlijke bijstelling van het aantal van meer dan 12 miljard, dat voorheen weken achtereen werd gemeld. Een reden voor deze wijziging bleef vooralsnog in de statistieken van het instituut achterwege.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Europese beurzen openen iets lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan vrijdag een licht lagere opening tegemoet, na de koersdalingen donderdagavond op Wall Street.

IG voorziet een openingsverlies van 31 punten voor de Duitse DAX, een min van 9 punten voor de Franse CAC 40 en een daling van 17 punten voor de Britse FTSE 100.

De Europese beurzen sloten donderdag ook al fors lager, na tegenvallende Duitse inflatiecijfers.  

"In de afgelopen handelsdagen is de druk op de beurzen een weerspiegeling van de onrust die we zien op de obligatiemarkten", aldus analisten van UBS. "We hebben in de afgelopen weken flink wat klappen gekregen en beleggers zoeken naar hoopvolle signalen", aldus obligatiespecialist Rob Daly van Glenmede Investment Management. "Maar iedere hoop is op dit moment misplaatst", zo vindt Daly.

De Duitse inflatie steeg naar 10,0 procent, van 7,9 procent in augustus. In België nadert de inflatie inmiddels de piek uit de zomer van 1975, maar de Spaanse consumentenprijzen daalden juist in september in vergelijking met augustus.

In de middag bleek het aantal steunaanvragen in de VS flink gedaald afgelopen week. De economie kromp in het tweede kwartaal met 0,6 procent.
 
Bedrijfsnieuws

Porsche heeft donderdag zijn debuut op de beurs in Frankfurt gemaakt. Het aandeel ging aan de bovenkant van de eerder afgegeven prijsvork naar de beurs voor 82,50 euro. De aandelen Porsche sloten op 82,70 euro. Het aandeel van grootaandeelhouder Volkswagen daalde circa 9 procent.

Atos heeft enkele dagen geleden een overnamebod ontvangen van de investeringsmaatschappij onepoint voor Evidian, die dit onderdeel van Atos waardeert op 4,2 miljard euro. Het Franse IT-bedrijf kondigde begin dit jaar aan Evidian te willen afsplitsen, met daarin Atos Digital, Big Data en Security. De divisie had een omzet van 4,9 miljard euro vorig jaar. Het bod is inmiddels afgewezen, omdat het niet in het belang van het bedrijf werd beoordeeld. Het aandeel Atos sloot 10,6 procent hoger op het nieuws.

In Parijs noteerde het defensie-aandeel Thales als één van de enige aandelen in de plus, met 2,8 procent.

In Frankfurt steeg de koers van het aandeel Munich Re met 2,8 procent.

Koersen van supermarktaandelen kenden een lastige dag, na de winstwaarschuwing van het Belgische Colruyt. Vooral de hoge inflatie zit Colruyt in de weg. Het aandeel daalde 23,3 procent in koers. In Parijs leverde Carrefour 5,6 procent en in Amsterdam daalde de koers van Ahold Delhaize 3,2 procent.

Euro STOXX 50          3.279,04 (-1,69%)
STOXX Europe 600        382,89 (+1,67%)
DAX                           11.975,55 (1,71%)
CAC 40                        5.676,87 (-1,53%)
FTSE 100                    6.881,59 (-1,77%)
SMI                              10.126,99 (-0,92%)
AEX                                 633,55 (-1,18%)
BEL 20                        3.324,99 (-1,85%)
FTSE MIB                 20.352,98 (-2,40%)
IBEX 35                       7.300,10 (1,91%)  

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures vrijdag lager, na verlies op donderdag, na economische cijfers die erop wijzen dat de Amerikaanse economie een nog hogere monetaire beleidsrente van de Federal Reserve lijkt aan te kunnen.

De steun die de markten vonden in de interventie van de Bank of England al weer weg. Volgens obligatie-analisten van Barclays helpt het opkopen van staatsleningen niet om de macro-economische problemen op te lossen. Bovendien moeten beleggers de verwachting inprijzen dat een combinatie van monetaire en fiscale stimulering de inflatiedruk verder opstuwt.

Toch denkt econoom Jim Reid van Deutsche Bank dat de komende tijd wellicht meer centrale banken weer teruggrijpen op het opkopen van staatsobligaties.

Verwacht wordt dat de kosten van het lenen van geld verder zullen stijgen. De rendementen op obligaties stijgen hierdoor en de vraag naar aandelen neemt af.

Ook de steeds sterkere dollar drukt de aandelenkoersen en ook Apple speelde een rol. De iPhone-reus verlaagt zijn productiedoelen.

Economisch nieuws was er over de wekelijkse steunaanvragen die daalden met 16.000, wat harder was dan economen hadden voorzien. Daarmee is het niveau van afgelopen april weer bereikt.

Verder werd de krimp van het Amerikaanse bruto binnenlands product met 0,6 procent in het tweede kwartaal bevestigd.

De olieprijs maakt een pas op de plaats, na een stijging van bijna 5 procent op woensdag, uit vrees voor de gevolgen van een orkaan in Florida, waardoor een deel van de olieproductie in de Golf van Mexico is stilgelegd.

RBC schat dat verzekeraars 20 tot zelfs 40 miljard dollar aan claims vanwege orkaanschade tegemoet kunnen zien.

Tot slot wil Rusland vrijdag de referenda in de bezette gebieden in Oekraïne erkennen, waarmee deze deel gaan uitmaken van Rusland. Veel landen hebben al laten weten de referenda niet te erkennen. Europa kondigde woensdag al een achtste sanctiepakket af.

Bedrijfsnieuws

Bed Bath & Beyond daalde 4 procent, ondanks dat de omzet van het bedrijf in het tweede kwartaal met 28 procent daalde en het verlies hard opliep.

Vanavond nabeurs openden Nike en Micron Technology de boeken. Het aandeel Nike sloot 3,4 procent lager en daalde nabeurs 5 procent, omdat de sportschoenenmaker lagere marges meldde. Micron sloot 1,9 procent lager en daalde nabeurs 0,6 procent.

S&P 500 index                   3.640,47 (-2,11%)
Dow Jones index            29.225,61 (-1,54%)
Nasdaq Composite           10.737,51 (-2,84%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden vrijdag in het rood.

Nikkei 225              25.848,71 (-2,2%)
Shanghai Composite      3.032,22 (-0,3%)
Hang Seng               17.135,19 (-0,2%)

VALUTA

De euro/dollar noteerde op 0,9808. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag bewoog het muntpaar nog op 0,9804 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een 0,9772 op de borden.

USD/JPY Yen   144,56
EUR/USD Euro  0,9808
EUR/JPY Yen   141,80

MACRO-AGENDA:
00:00 Internationale handel - Tweede kwartaal (NL)
00:50 Detailhandelsverkopen - Augustus (Jap)
00:50 Industriële productie - Augustus vlpg (Jap)
03:30 Inkoopmanagersindex industrie en diensten - September (Chi)
03:45 Inkoopmanagersindex industrie Caixin - September (Chi)
06:30 Detailhandelsverkopen - Augustus (NL)
06:30 Producentenprijzen - Augustus (NL)
07:00 Consumentenvertrouwen - September (Jap)
08:00 Detailhandelsverkopen - Augustus (Dld)
08:00 Economische groei - Tweede kwartaal def. (VK)
08:45 Inflatie - September vlpg (Fra)
09:55 Werkloosheid - September (Dld)
11:00 Inflatie - September vlpg (eur)
14:30 Persoonlijke inkomens en PCE-inflatie - Augustus (VS)
15:45 Inkoopmanagersindex Chicago - September (VS)
16:00 Consumentenvertrouwen Michigan - September def. (VS)

BEDRIJFSNIEUWS:

- Geen agendapunten

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door justin

Chinese industrie krimpt nog harder

(ABM FN-Dow Jones) De Chinese industrie is in september harder gekrompen dan in augustus. Dit bleek vrijdag uit cijfers van S&P Global.

De inkoopmanagersindex voor de industrie kwam in september uit op 48,1 tegen 49,5 in augustus.

Vrijdag lieten de officiële cijfers over de Chinese industrie juist een stijging van de inkoopmanagersindex zien van 49,4 naar 50,1, wat duidt op een heel kleine groei. 

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met vrijdag 07 oktober 2022.

VRIJDAG 30 SEPTEMBER 2022

09:00 Colruyt - Ex-dividend
00:00 Frontline - AVA

MAANDAG 03 OKTOBER 2022

09:00 Iep Invest - Ex-dividend

DINSDAG 04 OKTOBER 2022

09:00 Ageas - Ex-dividend

WOENSDAG 05 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

DONDERDAG 06 OKTOBER 2022

10:00 Colruyt - BAVA

VRIJDAG 07 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Micron schrapt investeringen

(ABM FN-Dow Jones) Micron Technology stond donderdagavond vlak in de handel nabeurs, nadat de maker van geheugenchips zei dat dat het wilde herstellen van een neerwaartse cyclus in de markt. 

In de reguliere handel sloot Micron 1,9 procent lager.

De nettowinst in het vierde kwartaal was 1,49 miljard dollar, tegen 2,72 miljard een jaar eerder. De omzet daalde van 8,27 miljard naar 6,64 miljard dollar. Analisten rekenden vooraf op 1,37 dollar per aandeel en 6,73 miljard dollar omzet.

De halfgeleiderfabrikant uit Idaho verwacht in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar een aangepast verlies van 0,06 dollar tot een nettowinst van 0,16 dollar per aandeel, op een omzet van 4 miljard tot 4,5 miljard dollar. 
Analisten rekenen voor het komende kwartaal op een winst van 0,69 dollar met een omzet van 5,71 miljard dollar. 

De verzwakking is geen grote verrassing omdat Micron als een van de eerste grote bedrijven in de sector moest bekennen dat er overaanbod in de chipmarkt zit, na twee jaren van tekorten door de coronacrisis. 

Het bedrijf gaat fors minder investeren: 8 miljard dollar in het boekjaar, meer dan 30 procent minder dan een jaar eerder. De investeringen in wafer fab apparatuur halveren. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Winst Nike overtreft de verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) De winst en omzet van Nike hebben de verwachtingen overtroffen, maar de aandelenkoersen daalden in de late handel, omdat de marges een tik kreeg door  hogere kosten van vracht, kortingen op handelswaar en de effecten van een duurdere dollar. 

Nike boekte een nettowinst van 1,5 miljard dollar in het eerste kwartaal, of 0,93 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit 1,9 mioljard dollar winst.

De omzet steeg van 12,2 miljard naar 12,7 miljard dollar. 

Analisten rekenden vooraf op een winst van 0,92 dollar per aandeel op een omzet van 12,3 miljard dollar.

Het aandeel Nike daalde nabeurs ruim 6 procent door zorgen over de marges en de voorraden.

De brutomarge daalde van 46,5 naar 44,3 procent. Vooral in Noord-Amerika, waar overtollige voorraden werden gedumpt, via NIKE Direct kortingen en aanbiedingen aan groothandels.

De voorraden stegen met 44 procent tot 9,7 miljard dollar, door "aanhoudende volatiliteit van de aanvoerketens, deels opgrvangen door sterke vraag van consumenten" in het kwartaal. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Wall Street sluit in het rood

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is donderdag lager gesloten, na economische cijfers die erop wijzen dat de Amerikaanse economie een nog hogere monetaire beleidsrente van de Federal Reserve lijkt aan te kunnen.

De S&P500 daalde 2,11 procent tot 3.640,47 punten. De Dow Jones-index daalde 2,1 procent tot 29.225,61 punten en technologie-index Nasdaq zakte 2,8 procent.

De steun die de markten vonden in de interventie van de Bank of England al weer weg. Volgens obligatie-analisten van Barclays helpt het opkopen van staatsleningen niet om de macro-economische problemen op te lossen. Bovendien moeten beleggers de verwachting inprijzen dat een combinatie van monetaire en fiscale stimulering de inflatiedruk verder opstuwt.

Toch denkt econoom Jim Reid van Deutsche Bank dat de komende tijd wellicht meer centrale banken weer teruggrijpen op het opkopen van staatsobligaties.  

Verwacht wordt dat de kosten van het lenen van geld verder zullen stijgen. De rendementen op obligaties stijgen hierdoor en de vraag naar aandelen neemt af.

Ook de steeds sterkere dollar drukt de aandelenkoersen en ook Apple speelde een rol. De iPhone-reus verlaagt zijn productiedoelen. 

Economisch nieuws was er over de wekelijkse steunaanvragen die daalden met 16.000, wat harder was dan economen hadden voorzien. Daarmee is het niveau van afgelopen april weer bereikt.

Verder werd de krimp van het Amerikaanse bruto binnenlands product met 0,6 procent in het tweede kwartaal bevestigd. 

De euro/dollar handelde op 0,9801 en de Amerikaanse tienjaarsrente noteerde op 3,766 procent.

De olieprijs maakt een pas op de plaats, na een stijging van bijna 5 procent op woensdag, uit vrees voor de gevolgen van een orkaan in Florida, waardoor een deel van de olieproductie in de Golf van Mexico is stilgelegd.

RBC schat dat verzekeraars 20 tot zelfs 40 miljard dollar aan claims vanwege orkaanschade tegemoet kunnen zien.

Tot slot wil Rusland vrijdag de referenda in de bezette gebieden in Oekraïne erkennen, waarmee deze deel gaan uitmaken van Rusland. Veel landen hebben al laten weten de referenda niet te erkennen. Europa kondigde woensdag al een achtste sanctiepakket af.

Bedrijfsnieuws

Bed Bath & Beyond daalde 4 procent, ondanks dat de omzet van het bedrijf in het tweede kwartaal met 28 procent daalde en het verlies hard opliep.

Vanavond nabeurs openden Nike en Micron Technology de boeken. Het aandeel Nike sloot 3,4 procent lager en daalde nabeurs 5 procent, omdat de sportschoenenmaker lagere marges meldde. Micron sloot 1,9 procent lager en daalde nabeurs 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Europese beurzen sluiten fors lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag fors lager gesloten, na tegenvallende Duitse inflatiecijfers.  

De brede STOXX Europe 600 verloor 1,7 procent op 382,89 punten. De Duitse DAX daalde ook 1,7 procent naar 11.975,55 punten. De Franse CAC 40 sloot met een min van 1,5 procent op 5.676,87 punten. De Britse FTSE daalde 1,8 procent naar 6.881,59 punten.

"In de afgelopen handelsdagen is de druk op de beurzen een weerspiegeling van de onrust die we zien op de obligatiemarkten", aldus analisten van UBS. "We hebben in de afgelopen weken flink wat klappen gekregen en beleggers zoeken naar hoopvolle signalen", aldus obligatiespecialist Rob Daly van Glenmede Investment Management. "Maar iedere hoop is op dit moment misplaatst", zo vindt Daly.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde op 3,753 procent en de Duitse Bund op 2,202 procent.

De Duitse inflatie steeg naar 10,0 procent, van 7,9 procent in augustus. In België nadert de inflatie inmiddels de piek uit de zomer van 1975, maar de Spaanse consumentenprijzen daalden juist in september in vergelijking met augustus.

In de middag bleek het aantal steunaanvragen in de VS flink gedaald afgelopen week. De economie kromp in het tweede kwartaal met 0,6 procent.

Olie werd iets duurder. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,3 procent in het groen op 82,36 dollar, maar voor een november-future Brent werd 89,21 dollar betaald, een bescheiden daling van 0,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 0,9772. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 0,9665 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 0,9732 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Porsche heeft donderdag zijn debuut op de beurs in Frankfurt gemaakt. Het aandeel ging aan de bovenkant van de eerder afgegeven prijsvork naar de beurs voor 82,50 euro. De aandelen Porsche sloten op 82,70 euro. Het aandeel van grootaandeelhouder Volkswagen daalde circa 9 procent.

Atos heeft enkele dagen geleden een overnamebod ontvangen van de investeringsmaatschappij onepoint voor Evidian, die dit onderdeel van Atos waardeert op 4,2 miljard euro. Het Franse IT-bedrijf kondigde begin dit jaar aan Evidian te willen afsplitsen, met daarin Atos Digital, Big Data en Security. De divisie had een omzet van 4,9 miljard euro vorig jaar. Het bod is inmiddels afgewezen, omdat het niet in het belang van het bedrijf werd beoordeeld. Het aandeel Atos sloot 10,6 procent hoger op het nieuws.

In Parijs noteerde het defensie-aandeel Thales als één van de enige aandelen in de plus, met 2,8 procent.

In Frankfurt steeg de koers van het aandeel Munich Re met 2,8 procent.

Koersen van supermarktaandelen kenden een lastige dag, na de winstwaarschuwing van het Belgische Colruyt. Vooral de hoge inflatie zit Colruyt in de weg. Het aandeel daalde 23,3 procent in koers. In Parijs leverde Carrefour 5,6 procent en in Amsterdam daalde de koers van Ahold Delhaize 3,2 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden donderdagavond in het rood. De S&P 500 index noteerde 2,0 procent lager en de Nasdaq zelfs bijna 3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door archie

Floridienne voorziet sterke groei

(ABM FN) Floridienne ziet zijn activiteiten aanzienlijk groeien in de komende jaren. Dat liet de groep weten bij de halfjaarresultaten die donderdagavond gepubliceerd werden.

In het eerste halfjaar bedroeg de omzet van Floridienne 242,7 miljoen euro, een stijging van 47,5 procent ten opzichte van 164,5 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Die stijging is vooral te danken aan de autonome groei van de divisies Life Sciences en Chemicals en aan de integratie van de overnames die Biobest Group in de eerste jaarhelft van 2022 heeft gedaan.

“Dankzij de markten van geïntegreerde biologische bestrijding, natuurlijke extracten, feest- en nichevoeding en recyclage van batterijen zouden we de komende jaren aanzienlijk moeten blijven groeien”, meent Floridienne.

De EBITDA bedroeg 33,2 miljoen euro, een stijging met 9,7 miljoen euro ten opzichte van 30 juni 2021.

Wel werden de divisies Life Sciences en Food in de eerste jaarhelft geconfronteerd met algemene kostprijsstijgingen voor grondstoffen, arbeid, logistiek en energie en met leveringsproblemen voor bepaalde producten. Ook de oorlog in Oekraïne had grote gevolgen voor de rentabiliteit van beide divisies in de eerste helft van 2022.

Vooruitzichten

Floridienne probeert de prijzen aan te passen aan de kostenstijging waarmee het wordt geconfronteerd. Daarnaast worden ook besparende maatregelen genomen om de kosten onder controle te houden. “Dankzij die inspanningen zouden we in de tweede jaarhelft een deel van de marges moeten kunnen terugwinnen die sinds begin dit jaar verloren zijn gegaan”, aldus CEO Gaëtan Waucquez.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

WEB ziet resultaten verbeteren

(ABM FN)Warehouses Estates Belgium heeft in de eerste zes maanden van 2022 de resultaten zien verbeteren. Dit bleek donderdagavond uit de halfjaarcijfers van het vastgoedbedrijf. 

"Ondanks een moeilijke mondiale context boekt WEB operationele en financiële resultaten die een duidelijke stijging vertonen. Deze resultaten weerspiegelen zowel de goede waardering van ons commercieel vastgoedaanbod als het goede beheer van de onderneming, waar de kosten onder controle werden gehouden en dit in een moeilijke macro‐economische context."

Netto boekte WEB een winst van 8,2 miljoen euro, tegen een winst van 5,1 miljoen euro een jaar geleden. 

Verder zag WEB ook de bezettingsgraad van de vastgoedportefeuille toenemen, van 95,2 procent eind juni 2021 naar 96,17 procent een jaar later.

De nettohuurinkomsten stegen van 8,9 miljoen euro naar 10,0 miljoen euro. Het rendement op de nettohuurinkomsten kwam op 7,11 procent uit. 

De intrinsieke waarde steeg van 51,46 euro eind 2021 naar 52,21 euro per aandeel per eind juni dit jaar.

De schuldgraad bedroeg 46,02 procent.

Op basis van de stand van zaken verwacht WEB geen latere operationele problemen. Wel blijft het vastgoedbedrijf voorzichtig en bevestigt het de groei‐ en investeringsstrategie.

Het aandeel sloot donderdag af op 36,50 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Colruyt geeft Bel20 flinke duw in het rood

(ABM FN)De Brusselse beurs is donderdag opnieuw fors in het rood gesloten, waarbij de sterindex niet werd geholpen door de koersval van Colruyt. 

De Bel20 verloor 1,9 procent tot 3.325 punten.

Daarmee doet de Brusselse index het wel beter dan de Verenigde Staten, waar de verliezen voor de technologie-index Nasdaq de 3 procent naderen. Gisteren bracht de interventie van de Bank of England nog tijdelijk verlichting, maar vandaag bleek echter dat het om een tijdelijke heropleving ging en zet de verkoopgolf door.

Daarbij hielp de nieuwsstroom van vandaag niet om het sentiment te herstellen. De nieuwe Britse premier Liz Truss gaf aan dat ze niet van plan is terug te komen op het groeiondersteunende beleid van de regering, waard de financiële markten het zo benauwd van kregen. In de marktenzaal van KBC valt tevens te horen dat het Europese cijfer over het consumentenvertrouwen ook niet hielp. De vertrouwensindex daalde van 97,3 naar 93,7, het laagste niveau sinds eind 2020.

“Ondanks deze verdere verslechtering van het vertrouwen blijft de ECB onder druk staan om vastberadenheid te tonen in haar anti-inflatiecampagne”, valt te horen in de marktenzaal van KBC. De Spaanse inflatie daalde in september dan wel naar 9 procent, wat positief is, maar de Belgische en Duitse inflatiecijfers stegen naar 11,3 procent en 10,9 procent op jaarbasis, waarbij België de hoogste inflatie sinds augustus 1975 ziet.

De stress op de markten was ook zichtbaar op de obligatiemarkten. De Duitse 10-jaarsobligatie steeg 10 basispunten naar 2,22 procent. De Belgische variant noteert momenteel op 2,80 procent over dezelfde looptijd.

Ook uit de Verenigde Staten kwam geen steun. Zo zijn de wekelijkse steunaanvragen gedaald van 209.000 naar 193.000 wat meer was dan economen hadden voorzien. Dit wijst op een aanhoudend krappe arbeidsmarkt, wat de Amerikaanse centrale bank munitie geeft om de rente verder te blijven verhogen.

Verder werd de krimp van het Amerikaanse bruto binnenlands product met 0,6 procent in het tweede kwartaal bevestigd. Dit was wel zoals de markt had voorzien, maar opnieuw geen positief nieuws.

De euro/dollar noteerde op 0,9782, terwijl de prijs voor een vat Brent-olie 0,4 procent daalde. 

Stijgers en dalers

In de hoofdindex ging de aandacht vooral uit naar de pandoering van Colruyt, dat tijdens de jaarvergadering met een winstwaarschuwing kwam. De hoge inflatie zou een impact van 200 miljoen euro op de winst hebben. Colruyt verwacht dan ook dat het geconsolideerde resultaat, exclusief eventuele eenmalige posten, dit boekjaar "aanzienlijk" zal dalen ten opzichte van vorig jaar. KBC Securities haalde het aandeel van de kooplijst en verlaagde het koersdoel. Degroof Petercam meent dat de marges harder onder druk komen staan dan verwacht. Het aandeel kelderde 23,3 procent. 

Kepler Cheuvreux verhoogde het koersdoel voor D’Ieteren, van 195 naar 205 euro bij een ongewijzigd koopadvies. Het aandeel liet toch 4,1 procent liggen. 

En ING verlaagde dan weer het koersdoel voor Ageas van 45 naar 43 euro bij een ongewijzigd koopadvies. Het aandeel van de verzekeraar noteerde vrijwel vlak. 

Volgens ING is Aperam positief gestemd over de toekomst. Toch leverde het aandeel 1,1 procent in.

In de BelMid steeg Ascencio 4,2 procent, terwijl Agfa-Gevaert 6,5 procent inleverde. 

Azelis heeft het Italiaanse Eurotrading overgenomen. Er werden geen financiële details gemeld. Het aandeel Azelis gaf 2,1 procent prijs. 

Bij de kleinere aandelen won Nextensa 8,1 procent. Ekopak verloor 6,9 procent. 

De omzet van Fluxys steeg in het eerste half jaar op jaarbasis van 277,9 miljoen naar 287,4 miljoen euro. Het nettoresultaat steeg dan weer van 38,3 miljoen naar 41,1 miljoen euro. Het aandeel daalde 0,4 procent. 

Wall Street

De brede S&P500 verliest bij schrijven 2,1 procent en de technologie-index Nasdaq 2,9 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Beursagenda: Belgische bedrijven

(ABM FN) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met vrijdag 07 oktober 2022.

VRIJDAG 30 SEPTEMBER 2022

09:00 Colruyt - Ex-dividend
00:00 Frontline - AVA

MAANDAG 03 OKTOBER 2022

09:00 Iep Invest - Ex-dividend

DINSDAG 04 OKTOBER 2022

09:00 Ageas - Ex-dividend

WOENSDAG 05 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

DONDERDAG 06 OKTOBER 2022

10:00 Colruyt - BAVA

VRIJDAG 07 OKTOBER 2022

-  Geen agendapunten.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door ABM Financial News

Sandstorm Gold stelt kwartaaldividend vast

(ABM FN) Sandstorm Gold heeft het dividend voor het vierde kwartaal vastgesteld. Dat staat te lezen in een persbericht van de Canadese goudmijner.

Sandstorm zal een dividend van 0,02 Canadese dollar per aandeel uitkeren. Het dividend wordt uitbetaald op 28 oktober. 

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Wall Street levert winsten weer in

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street zal de winsten van woensdagavond niet vast weten te houden. De futures op de S&P wijzen op een openingsverlies van 1,2 procent en de Nasdaq lijkt 1,5 procent lager van start te gaan.

Daarmee lijkt de steun die de markten vonden in de interventie van de Bank of England al weer weg. Toch denkt econoom Jim Reid van Deutsche Bank dat de komende tijd wellicht meer centrale banken weer teruggrijpen op het opkopen van staatsobligaties. Maar aangezien de inflatie hoog blijft, moet de rente wel omhoog, en dat drukt op de aandelenmarkten.

De wekelijkse steunaanvragen daalden met 16.000 harder dan economen hadden voorzien. Daarmee is het niveau van afgelopen april weer bereikt.

Verder werd de krimp van het Amerikaanse bruto binnenlands product met 0,6 procent in het tweede kwartaal bevestigd. Dit was ook zoals de markt had voorzien.

De euro/dollar handelt op 0,9685 en de Amerikaanse tienjaarsrente noteert op 3,806 procent.

De olieprijs maakt een pas op de plaats, na een stijging van bijna 5 procent op woensdag, uit vrees voor de gevolgen van een orkaan in Florida, waardoor een deel van de olieproductie in de Golf van Mexico is stilgelegd.

RBC schat dat verzekeraars 20 tot zelfs 40 miljard dollar aan claims vanwege orkaanschade tegemoet kunnen zien.

Tot slot wil Rusland vrijdag de referenda in de bezette gebieden in Oekraïne erkennen, waarmee deze deel gaan uitmaken van Rusland. Veel landen hebben al laten weten de referenda niet te erkennen. Europa kondigde woensdag al een achtste sanctiepakket af.

Nieuws

Bed Bath & Beyond lijkt 3,5 procent hoger te starten, ondanks dat de omzet van het bedrijf in het tweede kwartaal met 28 procent daalde en het verlies hard opliep.

Vanavond nabeurs openen Nike en Micron Technology de boeken. Het aandeel Nike lijkt 1,6 procent lager van start te gaan en Micron 1,3 procent.

Slotstanden

De Dow Jones index won woensdag 1,9 procent op 29.684 punten en de S&P 500 index steeg 2,0 procent naar 3.719 punten. De Nasdaq eindigde 2,1 procent hoger op 11.052 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Amerikaanse economie krimpt 0,6 procent

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal met 0,6 procent gekrompen. Dit bleek donderdagmiddag uit derde raming van de Amerikaans overheid.

In de vorige raming werd ook al melding gemaakt van een afname van het bruto binnenlands product met 0,6 procent.

Economen hadden ook geen wijziging verwacht.

In het eerste kwartaal ging het nog om een krimp van 1,6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Nieuwe steunaanvragen VS flink omlaag

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 24 september flink gedaald. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering daalde met 16.000 tot 193.000. Het cijfer van een week eerder werd met 4.000 neerwaarts bijgesteld naar 209.000. 

Economen hadden vooraf gerekend op 215.000 nieuwe aanvragen.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde bedroeg 207.000 aanvragen. Dat is 8.750 minder dan een week eerder.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 17 september kwam uit op 1,347 miljoen aanvragen, 29.000 minder dan een week eerder.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door andre
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20