TUI Group

TUI Group is het moederbedrijf van verschillende dochterondernemingen in de toeristische sector. De groep heeft een rijke geschiedenis, die vreemd genoeg begon met een industrieel bedrijf. Het Duitse Preussag’ was in haar beginjaren actief als industrieel bedrijf in de metallurgie en mijnbouw. Door een overname van een toerismebedrijf in 1997 was de eerste stap gezet naar de huidige vorm: TUI Group. Nog enkele overnames later was het bedrijf steeds actiever in de toeristische sector en fusioneerde het met de Britse firma ‘First Choice Holidays’ in 2007.

De activiteiten van TUI omvatten bijna alle elementen van een vakantie. Zo zou je in een TUI-reiskantoor een vakantie kunnen boeken in een TUI-hotel, om daar naartoe te vliegen met een vliegtuig van TUI. De onderneming heeft haar eigen activiteiten en werkt ook via joint-ventures en externe partijen. Zo kan het de volgende dingen aanbieden:

  • Cruises: er zijn zo’n 16 schepen actief via de joint-venture ‘TUI Cruises’ en de dochters ‘Hapag-Lloyd Cruises’ en ‘Marella Cruises’.
  • Hotels: Ongeveer 400 hotels zitten in het TUI-gamma, met verschillende merknamen zoals ‘RIU’, ‘Robinson’ en ‘TUI Blue’.
  • Luchtvaartmaatschappijen: een handvol luchtvaartbedrijven is in handen van de TUI Group. Zo kunnen klanten met eigen vliegtuigen naar hun bestemming worden gebracht. Het bedrijf schakelt soms ook externe maatschappijen in.
  • TUI Musement’: ook in het segment van de reisactiviteiten en tours pikt TUI een graantje mee. Het assortiment is heel breed: gaande van ‘sightseeing tours’ tot welness en avonturentochten.

TUI biedt al het voorgaande aan via haar website of één van de 1600 reisbureaus binnen Europa.

Meer