Mohawk Industries

Mohawk Industries is de grootste producent wereldwijd van vloerbekleding. Door de jaren heen wist de firma haar positie te verstevigen via een hele resem overnames. Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten en heeft dochterbedrijven die voornamelijk verkopen binnen de VS en Europa.

Zelf splitst het bedrijf haar activiteiten op in drie segmenten.

  1. Flooring North-America’ levert vloerbekleding binnen de markt van Noord-Amerika, goed voor meer dan de helft van alle verkopen van het bedrijf. De merknamen in deze markt zijn onder andere ‘Mohawk’, ‘IVC’ en ‘Aladdin Commercial’.
  2. ‘Global Ceramics’ is de producent van vloeren in natuursteen, porselein en keramiek. Ook werkbladen voor keukenoppervlakken en muurtegels zitten in het aanbod.
  3. ‘Flooring Rest Of World’ voor klanten buiten Noord-Amerika. Ook hier zijn diverse vormen van vloerbekleding beschikbaar. Velen zullen zeker de bekende dochtermerken ‘Unilin’ en ‘Quick-Step’ kennen, die tot de bedrijvengroep van Mohawk Industries behoren. Naast vloerbekleding produceert de divisie ook isolatieplaten, MDF, spaanplaten en roofingpanelen.

Vrijwel elke vorm van vloerbekleding is via de dochterbedrijven van Mohawk verkrijgbaar.

  • Industrieel en residentieel tapijt
  • Laminaat en houten vloeren
  • Vinyltegels en vinylvloeren
  • Keramische tegels
  • Tegels in natuursteen

De grootste afzetmarkten zijn Noord-Amerika en Europa, maar de groep is wereldwijd actief. Zo zijn er productiefaciliteiten in 18 landen voor een afzetmarkt van 170 landen. De verkoop gebeurt in de meeste gevallen business-to-business, dus meestal niet direct aan consumenten.

Verdienmodellen

  • Productie en verkoop vloerbekleding
  • Productie en verkoop andere bouwmaterialen
Meer