KBC Groep

De KBC-groep is voornamelijk gecentreerd rond bank- en verzekeringsdiensten. De groep ontstond dan ook in 1998 in België, toen twee banken en een verzekeraar de handen in elkaar sloegen. Het was een samensmelting tussen de ‘Kredietbank’ en ‘Cera’ enerzijds en de verzekeringsmaatschappij ‘ABB Verzekeringen’ anderzijds.

Net als vele banken biedt KBC producten aan in het kader van dagelijks bankieren. Daarnaast verschaft ze leningen en biedt ze fondsen aan om te beleggen. Ook verzekeringen kan je afsluiten bij KBC. Dat aanbod geldt voor zowel particulieren, als voor zakelijke klanten. Aan die zakelijke klanten biedt KBC ook specifieke producten aan ter ondersteuning van de bedrijfsvoering.

Op digitaal vlak blijft de bank niet bij de pakken zitten: ze ontwikkelde een vrij geavanceerde bank-app ‘KBC Mobile’ die behoorlijk wat functionaliteiten heeft. Voor actieve beleggers werd dan weer het online-brokerplatform ‘Bolero’ op poten gezet.

Misschien een minder bekend feit: KBC is in veel meer landen actief dan alleen België. Er bestaat namelijk ook een ‘business unit’ in Tsjechië en een internationale divisie waar onder andere Hongarije, Bulgarije, Slovakije en Ierland onder vallen. In bijna elk land waar de bank actief is, wordt een andere afkorting als naam gebruikt. Zo heet de Tsjechische variant ‘ČSOB’, de Ierse blijft gewoon ‘KBC’ en in het Franstalige gedeelte van België heet de bank ‘CBC’.

Verdienmodellen

  • Verkoop van bankproducten
  • Kredietverlening
  • Verkoop verzekeringen
  • Verkoop beleggingsproducten en beheer van vermogens
  • Financiële diensten verlenen aan professionelen
Meer