Fagron

‘Fagron’ is een internationale speler in de farmaceutische sector. Al zijn de activiteiten van de onderneming toch verschillend van grote multinationals zoals ‘Pfizer’ en ‘Johnson & Johnson’.

De nadruk van Fagron ligt op gepersonaliseerde medicatie of ‘Compounding’. Zo produceert het bedrijf geneesmiddelen aangepast aan de noden van specifieke patiënten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een specifieke dosis van een medicijn moet toegediend worden, maar dat geneesmiddelen van grote producenten niet in die dosis bestaan. In zulke gevallen zal Fagron de nood aan gepersonaliseerde producten opvangen. Naast de dosis kan het bedrijf ook de manier van toedienen aanpassen, om aan de noden van patiënten te voldoen.

Er zijn enkele divisies binnen Fagron, elk met een eigen focus.

  • Basisproducten: Fagron levert basisproducten aan klanten in de farmaceutische, nutraceutische en cosmetische sector, voor bereidingen. Denk bijvoorbeeld aan apotheken die zelf bereidingen maken
  • Producten voor apotheken: Apotheken zijn onderhevig aan steeds strengere regels voor eigen bereidingen. Vandaar dat die bereidingen vaak worden uitbesteed aan bedrijven zoals Fagron. Dat is zeker het geval wanneer de productie steriel moet gebeuren. Fagron geeft ook de mogelijkheid aan klanten om hun eigen merknaam te gebruiken voor die producten.
  • Premium Pharmaceuticals: Fagron probeert sommige gepersonaliseerde medicatie te registreren. Het doel is om van een niet-commercieel product een gecommercialiseerd merk te maken. Eens dat gebeurd is, kan het product niet langer door eender welk bedrijf in die bepaalde vorm en dosis geproduceerd en verkocht worden.

Er zijn ongeveer 60 landen waar de onderneming actief is. Hoofdzakelijk in Eurazië en zowel Noord- als Zuid-Amerika levert Fagron aan zakelijke klanten, zoals ziekenhuizen en apotheken. In sommige landen verkoopt de firma ook direct aan particulieren.

Verdienmodellen

  • Produceren en verkopen van medicatie
  • Licenties
Meer