Bayer

Het Duitse bedrijf Bayer is een internationale speler met een uitgebreid gamma in de ‘life sciences’. Als sinds de 19de eeuw groeide de onderneming uit tot haar hedendaagse vorm.

Het begrip ‘life sciences’ is misschien wat weinigzeggend. De verzamelnaam omvat drie concrete divisies:

  1. Pharmaceuticals’ of geneesmiddelen en therapieën op voorschrift bestaan uit allerlei soorten medische producten. Zo is er medicatie voor cardiologische aandoeningen, allerlei vormen van contraceptie, middelen in het gebied van oncologie, dermatologie, hematologie en oogheelkunde. In de divisie zit ook de productie van apparatuur voor de radiologie.
  2. Consumer Health’ bevat net als de geneesmiddelendivisie producten voor de gezondheid, maar dan niet op voorschrift. Middelen voor wondverzorging, huidverzorgingsproducten en voedingssupplementen behoren bijvoorbeeld tot de categorie. Het is ook hier dat je de bekende merknaam ‘Aspirine’ zal terugvinden, een vaak gebruikte term voor een pijnstiller die eigenlijk aan Bayer toebehoort.
  3. Crop Science’ omvat een groot aanbod voor de landbouwsector. Het is door deze bedrijfstak dat je Bayer niet echt als farmaceutisch bedrijf kan beschrijven, vandaar de term ‘life sciences’. Een belangrijke gebeurtenis voor de divisie was de overname van het Amerikaanse ‘Monsanto’ in 2018. Het aanbod van de divisie gaat van allerlei soorten zaden tot gewasbeschermingsproducten. Niet alleen voor de landbouw zijn er producten, ze worden ook geproduceerd voor gebruik bij consumenten in de tuin.

Enkele merknamen van Bayer die misschien een belletje doen rinkelen zijn: Xarelto, Eylea, Mirena, Aspirine, Roundup, Rennie en Alka-Seltzer.

De omvang van het bedrijf Bayer is enorm groot. Dat zie je al aan de bedrijfsstructuur met zo’n 374 dochterbedrijven, verdeeld over 83 landen, voornamelijk in Europa, Azië en zowel Noord- als Zuid-Amerika.

Verdienmodellen

  • Productie en verkoop geneesmiddelen en medische apparatuur
  • Productie en verkoop van landbouwproducten
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20