Agfa-Gevaert

Het Belgische bedrijf Agfa-Gevaert is in diverse sectoren actief als leverancier van producten voor beeldvorming. De onderneming heeft een rijke geschiedenis die al meer dan 150 jaar teruggaat in de tijd. Het Duitse Agfa begon als kleurstoffenfabrikant en de Belg Gevaert verkocht initieel toebehoren voor fotografie, voornamelijk calciumpapier. De twee sloegen de handen in elkaar in 1964.

De firma deelt haar hedendaagse activiteiten op in vier divisies

  1. Offset Printing: In deze divisie vind je hardware en software voor het opzetten van een ‘offset’ druksysteem. Zo’n installatie werkt met (digitale) drukplaten die een afbeelding aanbrengen op een drager, zoals papier.
  2. Digital Printing & Chemicals: Het belangrijkste element van deze divisie is de ‘inkjet’ printtechnologie op grote schaal. Agfa-Gevaert produceert zelf inkten voor haar systemen en levert daarnaast ook synthetisch papier. Het houdt echter niet op bij die producten. De divisie bevat eveneens gespecialiseerde producten zoals gedrukte schakelingen, luchtfotografie en films voor micrografie.
  3. Radiologie bevat allerlei producten voor medische beeldvorming. Denk daarbij aan volledige systemen voor het ontwikkelen van x-rays.
  4. Healthcare IT‘ bestaat uit verschillende softwareprogramma’s. Een voorbeeld is een programma waarmee je medische beelden gemakkelijk kan delen binnen een gehele organisatie.

Je vindt het bedrijf op heel wat plaatsen terug in de wereld. Zo zijn er productielocaties in Europa, De Verenigde Staten, Canada, Brazilië en zelfs China. De verkoop van de producten regelt Agfa zelf in 40 landen en op andere locaties werkt het bedrijf met vertegenwoordigers.

Bij de grote aandeelhouders van het bedrijf springt één naam eruit: Active Ownership Capital. Dat is een investeringsfonds, gevestigd in Luxemburg, met ongeveer 16,68% van de aandelen. Dat maakt het ruim de grootste aandeelhouder.

Verdienmodellen

  • Productie en verkoop van apparatuur voor beeldvorming
  • Productie en verkoop van software voor beeldvorming
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20