Air France – KLM

AIR FRANCE-KLM ORD - FR0000031122
1,23  EUR  0  (0%)
1,23
Vorige sluiting
1,23
Huidige koers
0,00
Open
0,00%
Verschil
1,23
Laagste
1,26
Hoogste
Ask
1,25
Bid
1,23
Volume
0
Uitgegeven effecten
2,570,536,136
Beurskapitalisatie
3,152,762,571
Exchange
Euronext Paris
Laatste update
ISIN
FR0000031122
RIC
AIRF.PA

De ‘Air France KLM’ groep is actief in de luchtvaartsector. De naam ontstond in 2004, toen het Franse ‘Air France’ en het Nederlandse ‘KLM’ de handen in elkaar sloegen. De beide maatschappijen hadden al een geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20ste eeuw. Samen vormen ze vandaag een concern dat dagelijks een paar duizend vluchten organiseert, wereldwijd. De grootste hubs liggen in Parijs en Amsterdam, wat niet echt verbazend is, gezien de geschiedenis van de onderneming.

Er zijn drie grote activiteiten waar de groep inkomsten uit haalt. De eerste en belangrijkste is het luchtvervoer van passagiers. Een tweede bezigheid is het transporteren van goederen via vliegtuig, al geeft de groep aan dat het deze activiteit afbouwt, door grote concurrentie. Een derde en laatste kernactiviteit is ‘aeronautisch onderhoud’. Air France KLM voorziet in onderhoud en reparaties van vliegtuigen, zowel voor haar eigen vloot als voor derde partijen. Zo diversifieert de groep haar inkomstenbronnen.

Enkele merken zijn actief onder het moederbedrijf. Zo zijn er ‘KLM’ en ‘Air France’, maar ook de lage-kostenmaatschappij ‘Transavia’. Air France heeft op haar beurt nog een dochtermerk ‘HOP’.

Naast de merken in bezit van de groep, zijn er ook enkele joint-ventures waar Air France KLM deel van uitmaakt. Zo heb je de trans-Atlantische joint-venture met ‘Delta Airlines’ en ‘Alitalia’. Een andere joint-venture die een veel uitgebreider gebied bestrijkt is: ‘SkyTeam’. Ook met de maatschappij ‘China Eastern Airlines’ is er een partnerschap.

De partnerschappen van Air France KLM zijn ook weerspiegeld in de aandeelhoudersstructuur van de firma. Zo hebben Delta Airlines en China Eastern elk ongeveer 8,8% van de aandelen in handen. Ook de Nederlandse en Franse staat hebben een aandeel in de groep, elk zo’n 14%.

Verdienmodellen

  • Luchtvervoer van passagiers en goederen
  • Onderhoud van vliegtuigen
b2b / b2c / b2g
Sector(en)
Luchtvaartmaatschappij
Opgericht
2004
Medewerkers
76.000
Management team
Benjamin Smith
Chief Executive Officer
Anne Rigail
Chief Executive Officer, Air France
Steven Zaat
Chief Financial Officer, Air France-KLM
All management team...
Producten / merken
Air France
KLM Royal Dutch Airlines
Transavia
Overige producten / merken...

Gamestop stelt teleur

(ABM FN-Dow Jones) Gamestop heeft het afgelopen kwartaal een minder groot verlies geboekt op een lagere omzet, maar presteerde daarmee beneden verwachting. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse retailer van computerspellen.

Gamestop boekte het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 94,7 miljoen dollar, ofwel 0,31 dollar per aandeel, in vergelijking met een verlies van 105,4 miljoen dollar, ofwel 0,35 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Het aangepaste resultaat kwam uit op een verlies van 0,31 dollar per aandeel.

De omzet daalde van 1,3 miljard dollar in de dertien weken eindigend op 30 oktober in 2021 naar 1,2 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepast verlies van 0,28 dollar per aandeel op een omzet van 1,35 miljard dollar.

Het aandeel Gamestop noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 1,0 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Wall Street lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index verloor 0,2 procent op 3.933,92 punten, de Dow Jones index sloot vlak op 33.597,40 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent lager op 10.958,55 punten.
    
De Amerikaanse aandelenmarkten hadden woensdag moeite om terrein te winnen, na een verliesreeks van vier dagen, omdat beleggers zich zorgen bleven maken over de economische schade die wordt aangericht door de hoge inflatie en het beleid van de Federal Reserve om deze te beteugelen.

Deutsche Bank merkte op dat de S&P 500 terrein heeft verloren in zeven van de acht laatste handelsessies.

"In feite, betekenen de laatste bewegingen van de S&P 500 dat de rally na de [zogenaamd milde] toespraak van Fed-voorzitter Powell vorige week, teniet is gedaan. Wat logisch is, aangezien hij eigenlijk niets nieuws zei", aldus de bank.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gedaald met 1,9 procent. De marktindex daalde van 208,1 naar 204,2.

Het consumentenkrediet in de Verenigde Staten is in oktober met 27,0 miljard dollar gestegen, na een stijging met 25,9 miljard dollar een maand eerder.

De euro/dollar noteerde op 1,0508. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0518 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0469 op de borden. 

De januarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 3,0 procent, ofwel 2,24 dollar, lager op 72,01 dollar op de New York Mercantile Exchange, hoewel uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week fors zijn gedaald.        

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS slechts de wekelijkse steunaanvragen geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Campbell Soup heeft de outlook verhoogd na een autonome omzetgroei van 15 procent in het afgelopen kwartaal. De winst per aandeel zou dit jaar nu vijf procent kunnen stijgen tot 3,00 dollar, waar eerder nog een winstgroei van maximaal 4 procent tot 2,95 dollar werd verwacht. Het aandeel steeg bijna 6,0 procent.
 
ADMA Biologics wil nieuwe aandelen plaatsen bij beleggers. Het aandeel won bijna 9,0 procent.

Casey's General Stores heeft de verwachtingen voor de identieke omzet verhoogd, na een omzetgroei van 22 procent afgelopen kwartaal. Het aandeel noteerde ongeveer 7,8 procent hoger.

MongoDB verraste de markt met een winstgevend kwartaal en de verwachting van nog zo'n kwartaal. Het aandeel steeg 23,0 procent.

Toll Brothers leverde meer huizen op en zag de omzet stijgen. Het aandeel won circa 7,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Consumentenkrediet VS groeit harder

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenkrediet in de Verenigde Staten is in oktober harder gestegen dan in de maand ervoor. Dit maakte de Federal Reserve woensdag bekend.

Het consumentenkrediet steeg met 27,0 miljard dollar, tegenover een stijging met 25,9 miljard dollar een maand eerder.

Eerder werd voor september een toename van 25,0 miljard dollar gemeld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Uit de EIA-data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 2 december zijn gedaald met 5,2 miljoen vaten tot 413,9 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden stegen met 5,3 miljoen vaten tot 219,1 miljoen vaten.

En ook de voorraden stookolie en diesel stegen met 6,2 miljoen vaten tot 118,8 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 95,5 procent. Dat was een week eerder 95,2 procent.

De Amerikaanse benchmark eindigde woensdag op zijn laagste niveau sinds 21 december 2021 door zorgen over de Chinese vraag en de verwachting dat westerse sancties weinig invloed zullen hebben op Russische voorraden.

"De verwachting dat een prijsplafond op Russische ruwe olie de mondiale voorraden zou doen krimpen, is getemperd, terwijl de hoop dat de heropening van China de vraag naar olie zou stimuleren waarschijnlijk voorbarig is", zei marktanalist Stephen Innes van SPI Asset Management. 

"De voorzichtige stappen van China om te heropenen zouden kunnen leiden tot een golf van coronavirusgevallen, waardoor een bredere versoepeling van beperkingen wordt vertraagd", voegde hij toe.

De januarifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 3,0 procent, ofwel 2,24 dollar, lager op 72,01 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Europese beurzen lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,6 procent tot 436,20 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,6 procent op 14.261,19 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,4 procent op 6.660,59 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent lager op 7.489,19 punten.

"De recente reeks Amerikaanse macrocijfers onderstrepen de relatief solide economische trends", zei SPI Asset Management. En dit kan ertoe leiden dat de Fed het beleid in december meer zal moeten verkrappen. Kortom, "meer pijn voor de duiven."

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de economie in de eurozone in het derde kwartaal iets harder is gegroeid dan verwacht. Het bruto binnenlands product steeg uiteindelijk op kwartaalbasis met 0,3 procent en op jaarbasis met 2,3 procent.

De productie van de Duitse industrie is in oktober op maandbasis gedaald met 0,1 procent. 

De euro/dollar noteerde op 1,0491. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0468 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0469 op de borden.

Olie werd woensdag tot 2,0 procent goedkoper, nadat uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Bedrijfsnieuws

Een rechtbank in de Verenigde Staten heeft een serie rechtszaken omtrent een maagzuurbehandeling die Sanofi en GSK in het verleden op de markt brachten, afgewezen. Het aandeel Sanofi steeg 6,7 procent en GSK noteerde 7,5 procent in het groen.

Met de druk op olieprijzen liep het aandeel Shell 1,9 procent averij op. Het aandeel BP daalde in Londen 1,9 procent en het Franse TotalEnergies verloor ook 1,9 procent.

In Parijs won Teleperformance 3,3 procent en Kering noteerde 4,3 procent lager. Alstom daalde 3,0 procent.

In Frankfurt won PUMA 2,6 procent, Zalando steeg 0,9 procent, terwijl Airbus 2,5 procent lager sloot.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 3.928,47 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,8 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick

Samenstelling Bel20 ongewijzigd

(ABM FN) De samenstelling van de Bel20 en Bel Mid index blijven ongewijzigd. Dit is de uitkomst van de herweging die beursbedrijf Euronext elk kwartaal uitvoert.

Het aandeel van Nationale Bank België, dat vandaag na een waarschuwing juist 18 procent daalde, komt in de Bel Small. Nyxoah verdwijnt uit de index voor kleinere bedrijven.

De wijzigingen gelden per maandag 19 december.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Euronext meldt hogere volumes

(ABM FN-Dow Jones) De handelsvolumes van contante effecten op Euronext zijn in november gestegen. Dit maakte de Europese beursuitbater woensdagavond bekend.

In november stegen de volumes op de cash market met 5 procent op maandbasis. Vergeleken met een jaar eerder was er evenwel sprake van een daling met 22 procent.

De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde lag in november 11 procent hoger dan een maand eerder. Er waren 6 nieuwe listings, tegenover 7 in oktober.

Er werden in november ruim 3 procent meer aandelenderivaten verhandeld dan in oktober. Op jaarbasis was er juist sprake van een daling van 21 procent.

Op de valutamarkt van Euronext FX waren de volumes in november 2,6 procent hoger dan een maand eerder. Ten opzichte van november vorig jaar ging het om een daling van een half procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Nieuwe lening voor Deceuninck

(ABM FN) Deceuninck heeft een nieuwe duurzaamheidslening afgesloten ter waarde van 120 miljoen euro. Dit maakte het bedrijf woensdagavond bekend.

De lening wordt verstrekt door KBC voor een periode van 5 jaar, maar kan tweemaal met een jaar worden verlengd.

Deceuninck zal het geld gebruiken voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder de herfinanciering van bepaalde bestaande schulden en verdere investeringen in duurzaamheid.

De rente op de lening wordt bepaald door onder meer de mate waarin Deceuninck de CO2-uitstoot weet terug te dringen en gebruik maakt van gerecycled materiaal.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Umicore onderuit in rode Bel20

(ABM FN) De Brusselse beurs is woensdag licht in het rood gesloten, na een wat saaie beursdag.

De Bel20 index daalde 0,7 procent naar 3.706,62 punten.

Veel richtinggevend nieuws was er vandaag niet.

Beleggers blijven vrezen voor de hogere rente die in het verschiet ligt door de maatregelen van de Federal Reserve om de hoge inflatie te bestrijden.

"De laatste bewegingen van de S&P 500 betekenen dat de rally na de toespraak van Powell die als duifachtig werd opgevat, nu geheel teniet is gedaan. En dat is ook niet gek, omdat hij niet bepaald iets nieuws zei", aldus Deutsche Bank.

De monetaire verkrapping door de Fed naast de hardnekkige inflatie, kan een aanmerkelijke economische vertraging opleveren, waarschuwden Goldman Sachs en JP Morgan deze week.

"De vrees groeit dat de economie zware tijden wacht, nu het bittere medicijn van de rente wordt ingezet om de koortsachtige inflatie omlaag te brengen", stelde Hargreaves Lansdown.

Volgende week woensdag staat het Amerikaanse rentebesluit op de agenda.

Cijfers uit China lieten zien dat het strenge coronabeleid grote gevolgen heeft voor de handel. Zowel de Chinese export als import daalden in november nog veel harder dan gevreesd.

De euro/dollar handelde op 1,0491.

Stijgers en dalers

In de sterindex won UCB 2,3 procent. Het medische tijdschrift The Lancet zal twee artikelen publiceren met de studieresultaten met bimekizumab van UCB bij behandeling van patiënten met psoriasis.

Verder noteerden slechts een handjevol aandelen in het groen. 

De grootste verliezen waren voor Solvay en Umicore met koersdalingen van 1,8 en 5,1 procent. JPMorgan verlaagde het advies Umicore van Neutraal naar Onderwogen met een onveranderd koersdoel van 27,50 euro. De analisten van JPMorgan zien zowel cyclische als structurele risico's. Daarbij is het aandeel stevig geprijsd.

Proximus noteert vandaag ex-dividend. Er wordt 0,50 euro per aandeel uitgekeerd. Het aandeel daalde daardoor circa 6 procent.

In de Belmid ging UnifiedPost 1,6 procent hoger en won Econocom 1,3 procent. De rederijen Exmar en Euronav verloren 3,2 en 8,4 procent.

Het aandeel van Nationale Bank verloor 18,0 procent. NBB waarschuwde dinsdagavond dat de verliezen tot en met 2027 kunnen oplopen tot 9 miljard euro, wat meer is dan het opgespaarde bufferkapitaal. 

Nyxoah trok de kop in de Bel Small met een koerswinst van 2,1 procent. ING gaf vanochtend een Houden advies voor het aandeel Greenyard. Dat werd beloond met een koerswinst van 1,3 procent.

Van de Velde daalde 3,8 procent en Biocartis 2,6 procent. Degroof Petercam gaf een nieuw koersdoel voor Biocartis van 0,65 euro.

Verder werd bekend dat het Nederlandse Sligro 9 Metro-groothandels overneemt van Makro voor 47 miljoen euro.

Wall Street

De Amerikaanse aandelenmarkten noteren rond de slotstanden van dinsdag.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door Redactie ABM Financial News

Amerikaanse olievoorraden fors gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week fors gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 2 december daalden de voorraden ruwe olie met 5,2 miljoen vaten tot 413,9 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden stegen met 5,3 miljoen vaten tot 219,1 miljoen vaten.

En ook de voorraden stookolie en diesel stegen met 6,2 miljoen vaten tot 118,8 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 95,5 procent. Dat was een week eerder 95,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

door patrick
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20