Malaise tussen LVMH en Tiffany loopt af na nieuwe overnamedeal

De juridische strijd tussen LVMH, een luxegroep die onder meer Louis Vitton in handen heeft, en de Amerikaanse juwelenketen Tiffany is tot een einde gekomen. LVMH krijgt een korting van 425 miljoen dollar op de oorspronkelijke overnamedeal.

Wat één van de grootste overname in de luxesector moest worden, leek in september abrupt tot een einde te komen. LVMH wilde zich toen terugtrekken uit een overnamedeal die het vorige jaar gesloten had met Tiffany.

Korting van 425 miljoen dollar

In november 2019 hadden de twee bedrijven een overnameprijs afgesproken van 135 dollar per aandeel, of 16 miljard euro in totaal. LVMH kan Tiffany nu overnemen tegen een gereduceerde prijs van 131,50 dollar per aandeel. De korting loopt daarmee op tot 425 miljoen dollar. De nieuwe overeenkomst zou ergens begin 2021 gefinaliseerd worden.

De deal tussen de twee luxebedrijven had normaal op 24 augustus al beklonken moeten zijn, maar ze zijn toen overeengekomen om de overnamedeal uit te stellen tot 24 november zodat ze alles tot een goed einde konden brengen.

In september blies LMVH de overnamedeal uiteindelijk op. De juwelenketen liet toen in een persbericht weten dat het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken had gevraagd om de overnamedeal uit te stellen.

Juridische strijd

Tiffany lanceerde kort na de bekendmaking een versneld juridisch proces in de Amerikaanse staat Delaware. Volgens Tiffany had LVMH de procedure bij de Europese Unie bewust vertraagd om te voorkomen dat de deal voor de verplichte deadline rond zou zijn.

LVMH reageerde met een tegenklacht om te verklaren waarom de juweliersketen geen gegeerde bruid meer was. Onder meer het falende management van Tiffany tijdens de coronacrisis werden daarin aangehaald. De juwelenketen zag de omzet dalen met 44 procent als gevolg van de lockdown.

De twee zochten uiteindelijk eerder deze week toenadering. Met de nieuwe overnamedeal is een heftige juridische strijd afgewend.

In Parijs ging het aandeel van LVMH omstreeks 11.45 uur 0,65 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20