Makkelijk maatschappelijk verantwoord beleggen

Maatschappelijk verantwoord beleggen is een van de manieren om impact te hebben op een duurzamere wereld. Het kan op elk moment, voor elk budget, volledig naar jouw smaak en risicoappetijt. 

Maak nu mee het verschil door maatschappelijk verantwoord te investeren. Benieuwd hoe dat kan? Laat dan hier je gegevens na.

“Beleggen is niet alleen voor rijke mensen. Het is belangrijk dat je een buffer op je spaarrekening hebt, maar als je enkel spaart, verlies je met de huidige rente aan koopkracht.”

Aan het woord is Frank Van de Vel, Chief Investor Support Officer bij KBC Asset Management. “Vanuit dat gegeven én omdat KBC wil bijdragen aan een duurzamere samenleving willen we spaarders die starten met beleggen, meteen de kans geven te kiezen voor een maatschappelijk verantwoorde beleggingsoplossing”, voegt hij toe. “Via een beleggingsplan kan je al vanaf 25 euro per maand maatschappelijk verantwoord beleggen.” 

“Via een beleggingsplan kan je al vanaf 25 euro per maand maatschappelijk verantwoord beleggen.”

Frank Van de Vel, Chief Investor Support Officer bij KBC Asset Management

Voor pensioensparen, vaak een eerste stap in beleggen, biedt KBC zelfs alleen maatschappelijk verantwoorde oplossingen aan. Frank Van de Vel: “Op die manier willen we de drempel zo laag mogelijk houden om beleggers impact te laten hebben op de transitie naar een duurzamere samenleving.” 

Expertise en transparantie 

“Mensen twijfelen soms om te starten. Ze hebben geen tijd of onvoldoende kennis over beleggen of duurzaamheid,” zegt Frank Van de Vel. “Maar dat hoeft geen drempel te zijn. KBC bracht al in 1992 haar eerste Belgische duurzaamheidsfonds op de markt en speelt sindsdien een voortrekkersrol. Je hoeft dus zelf geen expert te zijn in duurzaamheid, dat is de rol die wij als financiële instelling willen en moeten opnemen.”

“Je hoeft zelf geen expert te zijn in duurzaamheid, dat is de rol die wij als financiële instelling willen en moeten opnemen.” 

Frank Van de Vel, Chief Investor Support Officer bij KBC Asset Management

Frank Van de Vel licht toe: “Ons team van duurzaamheidsanalisten heeft bijna 30 jaar ervaring opgebouwd en wordt daarbij ondersteund door een onafhankelijke raad van academici die onze duurzaamheidsmethodologie steeds uitdaagt en verbetert. Op die manier garanderen we de kwaliteit en voortrekkersrol die we nastreven.”

KBC publiceert haar onderzoeksresultaten voor elk bedrijf en elk land op de website. Daarnaast houdt ze beleggers in de KBC Mobile-app op de hoogte van wijzigingen in hun fondsen, die de bank naar aanleiding van haar ESG-beleggingsbeleid doorvoert. “Transparantie is cruciaal om aan te geven dat je echt doet wat je zegt”, aldus Frank Van de Vel.

Voor elk wat wils

“Beleggen zonder risico bestaat niet, maar je kan het risico wel beperken door gespreid te beleggen. Daarom biedt KBC een ruim pallet aan maatschappelijke verantwoorde beleggingsoplossingen aan, zodat iedereen een fonds vindt dat bij hem of haar past,” zegt Frank Van de Vel.

Voor steeds meer fondsen kiest KBC bewust voor de ESG-benadering. Hierbij staan de prestaties van bedrijven en landen op vlak van milieu, sociale aspecten en goed bestuur centraal. “Wie wil, kan nog een stap verder gaan en gericht kiezen voor specifieke thema’s, zoals bijvoorbeeld de waterproblematiek of de energietransitie”, voegt Frank Van de Vel toe.

In een paar kliks

Ook praktisch gezien hoef je niet te aarzelen. Frank Van de Vel: “Om te starten, kan je altijd langsgaan in onze kantoren of KBC Live bellen, maar evengoed hoef je zelfs je zetel niet uit te komen. In een paar kliks kan je vanop je KBC Mobile-app aan de slag.”

Ten slotte hoeft ook het rendement niet onder te doen. Bedrijven die rekening houden met duurzaamheid, lopen namelijk minder risico’s en bereiden zich beter voor op de toekomst. En dat komt de winst van dergelijke bedrijven alleen maar ten goede. 

Geen enkele reden dus om het niet te doen. Maatschappelijk verantwoord beleggen is een deel van de oplossing naar een duurzamere wereld. Het is een en-en-verhaal en alle stappen helpen. 

"*" indicates required fields

Maak nu mee het verschil door maatschappelijk verantwoord te investeren

Wil je meer weten over maatschappelijk verantwoord beleggen? Vul dan snel je gegevens in voor een vrijblijvend gesprek. Een KBC-expert helpt je graag op weg.

Meer info vind je op kbc.be/duurzaamheid.

*Vul deze velden in voor een correcte verwerking van je gegevens. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20