Macron kondigt relanceplan van 100 miljard euro aan

Op de Franse nationale feestdag pakte president Emmanuel Macron uit met een nieuw relanceplan, waar hij een mediageniek bedrag aan koppelt: 100 miljard.


Het herstelplan voor de Franse economie vertegenwoordigt ’ten minste 100 miljard euro’, naast de 460 miljard die al zijn vastgelegd in sectorale maatregelen en steun voor de economie sinds het begin van de corona-epidemie, zo kondigde Macron dinsdag aan.

‘We zetten met dit herstelplan, naast het reeds ingezette geld, ten minste 100 miljard euro in voor het herstel van de industrie, ecologie, lokale, cultuur en onderwijs. Ik ben ervan overtuigd dat we een ander land kunnen bouwen door tien jaar’, zei Macron.

Treinen


Frankrijk is volgens de president ook van plan het goederenvervoer per spoor, kleine treinlijnen en nachttreinen ‘massaal te herontwikkelen’ als onderdeel van zijn ecologische transitiebeleid. Macron wil ook, als onderdeel van het economisch herstelplan, een ‘groot energierenovatieprogramma’ lanceren, dat in eerste instantie gericht is op scholen en verpleeghuizen.

Meer