Corona Direct biedt al decennia dezelfde waarborgen en garanties als verzekeraar van onder andere auto’s. Deze verzekeraar is echter vooral bekend vanwege de kilometerverzekering die zijn als eerste in ons land introduceerden. Bovendien is een autoverzekering van Corona Direct aanzienlijk voordeliger dan de meeste reguliere autoverzekeringen. De premie die je voor een Corona Direct kilometerverzekering moet betalen, wordt namelijk berekend aan de hand van de effectief afgelegde kilometers in een verzekeringsjaar.
Wat kost een kilometerverzekering bij Corona Direct?
De premie van een kilometerverzekering van Corona Direct is voor elke verzekeringsnemer anders omdat er altijd uit wordt gegaan van het aantal kilometers dat effectief met een auto zijn afgelegd. Uiteraard zullen er ook een aantal vaste kosten in rekening worden gebracht, zoals de kosten die te maken hebben met het beheer van je verzekeringspolis. Je zou dus stellen dat wanneer je veel kilometers rijdt per jaar je ook meer premie moet gaan betalen.
Helaas klopt dat slechts voor een deel omdat de verzekeringspremie eveneens afhangt van bijvoorbeeld de gekozen formule, en dus de dekking, die je voorkeur heeft. Wanneer je tegen een heleboel vormen van schade gedekt wilt zijn, bijvoorbeeld omdat je net een nieuwe auto bent gaan rijden, dan is een Full omniumverzekering absoluut aan te raden. De meerprijs die je moet betalen voor de kilometerverzekering zal zich bij daadwerkelijke schade doorgaans ruimschoots terugbetalen.
Hoeveel kilometers rijd ik jaarlijks?
Nadat je hebt bepaald welke verzekeringsformule je wilt gaan gebruiken, is het zaak om het kilometeraantal te berekenen dat jaarlijks met de auto wordt afgelegd. Je moet hierbij dus niet alleen uitgaan van de afstanden die jezelf aflegt, maar eveneens die door je partner, je kinderen of door een andere bestuurder worden gereden in je auto. Vaak kun je het aantal kilometers dat je in een jaar hebt gereden achterhalen door je onderhoudsrekeningen na te pluizen. Op deze rekeningen staan immers altijd de kilometerstanden aangegeven. Verder kan soms je tankgeschiedenis je aardig op weg helpen, maar dan moet je natuurlijk wel goed in kunnen schatten hoeveel je auto verbruikt per gereden kilometer.
Niet iedere bestuurder beschikt echter over deze facturen en zal dus op een andere manier achter het jaarlijks afgelegd kilometeraantal moeten komen. Je kunt hierbij als volgt te werk gaan: tel de volgende kilometers bij elkaar op:
- vaste kilometers: ritten die je regelmatig maakt, bijvoorbeeld van je huis naar je werk of opleiding. Maar ook de kilometers die je maakt om je wekelijkse boodschappen in huis te halen, je kinderen naar de sportclub te brengen en een bezoek te brengen aan je schoonouders, mag je absoluut niet vergeten. Bovendien moet je er rekening mee houden dat een bepaalde route zowel heen als terug moet berekenen.
- Variabele kilometers: dit zijn de kilometers die je met je auto maakt om bijvoorbeeld op vakantie in het buitenland te gaan, het cursus bezoek aan de andere kant van het land, een dagje naar de dierentuin of een bezoekje aan dat leuke restaurantje aan de kust.
- Overige kilometers: alle kilometers die je niet onder de vaste- of variabele noemer onder kunt brengen kun je hier kwijt.
- Inbouwen van een marge is eveneens aan te bevelen om te voorkomen dat je een te laag kilometeraantal doorgeeft aan Corona Direct. Je loopt dan namelijk het risico dat je aan het einde van een verzekeringsjaar de “te veel” gereden kilometers nog af moet rekenen. De meeste mensen gebruiken een marge van 110 procent, maar je bent uiteraard vrij om dit percentage aan te passen.
Bereken je premie met de simulatie van Corona Direct
Op het ogenblik dat je een schatting hebt gemaakt van het aantal kilometers dat jaarlijks met je auto wordt gereden, kun je een zogenaamde simulatie uitvoeren voor de kilometerverzekering van Corona Direct. Deze simulatie kun je vinden op de website van de verzekeraar en zal je een goed beeld geven van de tarieven en voorwaarden van de autoverzekering die aan wilt gaan.
Tijdens het invullen van de simulatie zul je allerlei gegevens met betrekking tot je auto in moeten geven, zoals:
- het bouwjaar,
- de brandstof,
- het merk en het model,
- datum van de eerste inschrijving,
- de cataloguswaarde (exclusief BTW),
- waarde van de accessoires die later zijn geplaatst (exclusief BTW),
- het aantal jaarlijks gereden kilometers,
- het gebruiksdoel (privé of zakelijk).
Vervolgens zul je ook een aantal gegevens over jezelf dienen te vermelden, zoals je:
- naam,
- geboortedatum,
- woonplaats,
- type rijbewijs,
- rijervaring,
- schadevrije periode.
Uiteraard dien je tijdens de simulatie ook de verzekeringsformule in te geven die je voorkeur geniet. Wanneer alle gevraagde gegevens in zijn gevuld, kan de simulatie worden gemaakt en zul je binnen enkele minuten weten wat de hoogte van het premiebedrag is. Zo weet voor de aanvraag van een kilometerverzekering bij Corona Direct al precies wat je kunt verwachten en waar je rekening mee dient te houden. Na de simulatie kun je dan ook beter een besluit nemen of de kilometerverzekering van Corona Direct ook echt bij je persoonlijke situatie past en je een interessant voordeel kan bieden.