Luxegroep LVMH en juweliersketen Tiffany stellen deadline voor overname uit

Luxeconcern LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) schuift de deadline voor de afronding van de overname van de Amerikaanse juweliersketen Tiffany drie maanden achteruit. Dat melden ingewijden aan het Britse persagentschap Reuters.

Normaal gesproken had de overname op 24 augustus rond moeten zijn, maar beide bedrijven geven elkaar nog wat respijt om alles tot een goed einde te brengen. De mogelijkheid tot uitstel was al eerder voorzien, want het stond in documenten die Tiffany’s indiende bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, zeg maar de beurswaakhond.

Eind november vorig jaar bereikten de Franse wereldleider in luxegoederen en het internationale bedrijf voor fijne sieraden een definitief akkoord. LVMH neemt Tiffany over tegen een prijs van 122,5 euro per aandeel. Met een overeengekomen bedrag van 14,7 miljard euro zette Bernard Arnault, de Franse topman, zo de grootste overname in de geschiedenis van LVMH in de steigers.

Door de coronacrisis hintte LVMH even op een heronderhandeling van de overnamedeal, maar uiteindelijk heeft het management niet doorgezet. In de eerste helt van dit jaar heeft de Franse groep stevige tikken gekregen. De winst en de omzet daalden sterk, omdat de verkopen op luchthavens inzakten. Topman Bernard Arnault hoopt dat in de tweede helft van dit jaar de zaken weer zullen aantrekken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20