Lufthansa zet vloot A380-superjumbo’s op stal

Lufthansa heeft zijn vloot aan A380s even in de hangar gezet. Mogelijk komen ze niet meer terug.

De A380 is het grootste passagiersvliegtuig van dit moment, maar Lufthansa heeft de toestellen op dit moment niet meer nodig. De komende twee jaar blijven de vliegtuigen dus in de hangar.

Corona

Volgens het Duitse bedrijf is de vraag naar verre reizen zodanig gedaald in de nasleep van het coronavirus. Die zal naar verwachting ook niet meteen aantrekken en dus worden de Airbussen tijdelijk uitgerangeerd.

Het vliegtuig kan tot 853 passagiers per vlucht vervoeren. Lufthansa heeft er 14 in de vloot. Zes gaan er onmiddellijk uit. Daarnaast stuurt Lufthansa nog zeven Airbus A340-600’s, drie Airbus A340-300’s, vijf Boeing 747-400’s en elf Airbus A320’s op vervroegd pensioen.

Staatssteun

De Duitse luchtvaartmaatschappij zit, net zoals de rest van de sector, in zwaar weer door de coronacrisis. Tijdens het toppunt van de Covid-19-verspreiding, stond 95 procent van de passagiersvliegtuigen aan de grond. De economische schade loopt in de tientallen miljarden.

Lufthansa, ook het moederbedrijf van Brussels Airlines, krijgt van de Duitse overheid een stevig pakket aan staatssteun, in ruil houdt de staat tijdelijk een oogje in het zeil in de raad van bestuur.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20