Een “loon op aanvraag” is erg populair in Frankrijk: wat is het, en bestaat er zoiets in België?

Volgens een nieuwe rondvraag is de helft van de Fransen voorstander van een “loon op aanvraag.” Dat betekent dat zij willen dat hun salaris in de loop van de maand wordt uitbetaald, afhankelijk van hoeveel geld er op de bankrekening staat.

Waarom is dit belangrijk?

De torenhoge inflatie, die onder meer het gevolg is van de gestegen energieprijzen, knibbelt aan onze koopkracht. Veel werknemers controleren daarom aan het eind van de maand hun bankrekening om te zien of ze hun salaris hebben ontvangen - en of ze kunnen voorkomen dat ze in het rood duiken.

In het nieuws: Uit een rondvraag van Opinion Way in opdracht van de fintech Rosaly, waarover BFM TV bericht, blijkt dat de helft van de Fransen voorstander is van een "salaris op aanvraag."

  • 49 procent van de werknemers zou van zo'n optie gebruik willen maken, terwijl 53 procent vindt dat een "loon op aanvraag" op zijn minst moet worden aangeboden.

De details: Voornamelijk de jongeren hebben interesse om op die manier hun loon te ontvangen.

  • 67 procent van de respondenten jonger da
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer