Lockdown zorgt voor recordaantal online transacties op Black Friday

De combinatie van gesloten winkels als gevolg van de coronapandemie en het kortingenfestijn Black Friday hebben de drukste online winkeldagen ooit veroorzaakt in België. Dat zegt betaalspecialist Worldline.

Er is nooit meer online geshopt dan de voorbije Black Friday, zegt Worldline. Het aantal online transacties lag meer dan dubbel zo hoog (105 procent) als op een gemiddelde vrijdag en 40 procent hoger dan op Black Friday vorig jaar. Op nummer twee staat Cyber Monday, met 39 procent meer transacties dan vorig jaar.

Ook in de top drie van drukste online winkeldagen staat donderdag 26 november, de donderdag voor Black Friday. Heel november werd druk online gewinkeld: het aantal transacties lag 50 procent hoger dan vorig jaar.

Dat heeft natuurlijk te maken met de sluiting van de niet-essentiële winkels door de coronapandemie. Hoeveel transacties nu precies plaatsvonden, is niet duidelijk. Heel wat van die transacties gebeuren immers op buitenlandse sites als Zalando. Op die transacties heeft Worldline maar deels zicht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20